Notícies

El Parlament acull un homenatge als donants de sang durant la pandèmia de Covid-19

Dilluns, 14 de juny de 2021. Palau del Parlament

Acte amb motiu del Dia Mundial del Donant de Sang

Parlament de Catalunya. 2021

Vegeu la galeria d'imatges (25 imatge/s)

El Parlament ha acollit aquesta tarda amb motiu del Dia Mundial del Donant de Sang un acte institucional d'homenatge als 260.000 donants i a les entitats que han fet possible que durant la pandèmia de Covid-19 els hospitals hagin disposat de suficients reserves de sang per atendre els pacients.

La presidenta, Laura Borràs, ha lliurat les distincions que reconeixen les persones que han donat sang durant la pandèmia, en representació de les quals les han recollit un donant de cadascuna de les set regions sanitàries. També han estat distingits per la seva decisiva contribució entitats i col·lectius com l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, el Servei d'Emergències Mèdiques, Protecció Civil, els infermers, els metges, la resta de professionals de l'àmbit de la salut, els treballadors socials i els voluntaris i els treballadors del Banc de Sang i Teixits. Eduardo García, un jove donant de sang des de fa deu anys, ha parlat en nom de tots ells, ha agraït el reconeixement i ha animat tothom a convertir-se en donant, perquè, ha dit, "cap sang és millor que una altra, perquè totes són necessàries".

En l'acte, que ha conduït la periodista Núria Solé i ha estat organitzat per la Federació Catalana de Donants de Sang i el Banc de Sang i Teixits en col·laboració amb Creu Roja Catalunya, hi han intervingut, a més de Borràs, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i els presidents de la federació, del banc i de Creu Roja Catalunya, Marc Ibars, Francesc Gòdia i Josep Quitet respectivament.

La presidenta ha agraït "la generositat i l'altruisme" dels milers de donants que van sortir al carrer en moments excepcionals, que, ha remarcat, "quan més els necessitàvem no van fallar". Així mateix, ha fet una crida a donar sang. "Es tracta d'un acte simple i que directament dona vida, un acte que no es valora prou fins que ets a punt de perdre-la", ha conclòs.

El conseller ha destacat "la solidaritat i el compromís ciutadà" que implica ser donant i ha fet també una crida a la donació, perquè, ha explicat, continua sent molt important que els hospitals tinguin les reserves necessàries.

L'acte s'ha fet a l'auditori amb format reduït i aplicant totes les mesures sanitàries arran de la Covid-19, amb només una setantena d'assistents, entre els quals la vicepresidenta segona, Eva Granados, la secretària segona, Aurora Madaula, representants dels grups parlamentaris, la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, i Alba Vergés, exconsellera de Salut i actualment diputada.