El president obre una ronda de consultes per comprovar si hi ha cap candidat amb possibilitats de ser investit president de la Generalitat

02/10/2020  -  Palau del Parlament.
El president obre una ronda de consultes per comprovar si hi ha cap candidat amb possibilitats de ser investit president de la Generalitat

El president obre una ronda de consultes per comprovar si hi ha cap candidat amb possibilitats de ser investit president de la Generalitat | 02/10/20 | Parlament de Catalunya

El president, Roger Torrent, comença avui divendres la ronda de consultes amb els representants de les formacions parlamentàries per comprovar si hi ha cap candidat amb possibilitats reals de ser investit president de la Generalitat després de la inhabilitació del president Quim Torra.

Torrent farà les consultes per via telefònica, començant pel grup amb més representació a la cambra, Cs, i continuant pels de JxCat, ERC, el PSC-Units i CatECP i els subgrups de la CUP i el PPC.

Calendari
La ronda de consultes s’ha de dur a terme en un termini de deu dies hàbils, en el període comprès entre l’1 i el 15 d’octubre. Si després d’aquestes consultes el president constata que hi ha un diputat que pot ser candidat, perquè té possibilitats reals de ser investit, ha de fer la proposta corresponent i convocar la sessió d’investidura.

Si, per contra, comprova que no hi ha cap candidat que pugui ser investit, haurà de materialitzar un “acte equivalent” a la investidura fallida per evitar entrar en un període de bloqueig institucional. La formalització de l'”acte equivalent” es pot produir mitjançant una resolució raonada del president que constati la manca d’un candidat viable. Aquesta resolució s’hauria de publicar en el ‘Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya’.

L’endemà de la publicació d’aquesta resolució començaria el còmput dels dos mesos previstos per investir un nou president abans de la dissolució automàtica del Parlament, que derivaria en una convocatòria d’eleccions.