La Proposició de llei per a la internalització del transport sanitari continua la tramitació parlamentària

03/11/2021  -  Palau del Parlament.
La Proposició de llei per a la internalització del transport sanitari continua la tramitació parlamentària

La Proposició de llei per a la internalització del transport sanitari continua la tramitació parlamentària

 

El Ple ha donat aquesta tarda via lliure perquè continuï la tramitació parlamentària de la Proposició de llei per a la internalització del transport sanitari (CUP), ja que la iniciativa ha superat el debat de totalitat després que la cambra hagi rebutjat l’esmena de retorn que hi havia presentat Vox. D’altra banda, el Ple ha rebutjat la proposta d’ECP i Cs de crear una comissió d’investigació sobre la gestió de les residències per a la gent gran.

La proposició de llei estableix que amb la finalització dels contractes amb empreses privades per a la gestió de serveis de transport sanitari urgent i no urgent aquests serveis passin a ser gestionats pel Servei d’Emergències Mèdiques en un procés d’internalització que obligarà a la subrogació del personal que els presta. Així mateix, estableix que l’ens titular del servei públic del transport sanitari faci informes sobre l’interès públic i l’eficiència del servei prestat fins ara per les empreses privades. Des del punt de vista pressupostari, la proposició no preveu un increment de despesa, sinó el traspàs cap a aquest procés d’internalització del pressupost que el Servei Català de la Salut dedicava a la gestió privada.

Eulàlia Reguant (CUP) ha presentat la iniciativa, i en el debat hi han intervingut també Mario García (PSC-Units), Juli Fernàndez (ERC), Jordi Fàbrega (JxCat), María Elisa García (Vox), David Cid (ECP), Anna Grau (Cs) i Lorena Roldán (PPC).

L’esmena a la totalitat de Vox ha estat rebutjada amb 11 vots a favor d’aquest grup, 112 en contra del PSC-Units, ERC, JxCat, la CUP i ECP, i 7 abstencions de Cs i el PPC.

Un cop superat el debat de totalitat, la proposició continuarà ara la tramitació en ponència i comissió abans que torni al Ple perquè en faci el debat i la votació finals.

Rebutjada la comissió d’investigació de les residències
El Ple també ha debatut i votat aquesta tarda la proposta de resolució, presentada conjuntament per ECP i Cs, de creació d’una comissió d’investigació sobre la gestió de les residències per a la gent gran durant la crisi de la Covid-19. La proposta ha estat rebutjada per 96 vots en contra (PSC-Units, ERC i JxCat) i 36 a favor (Vox, CUP, ECP, Cs i PPC).

Més informació

  • Previsió de desenvolupament de la sessió de dijous
  • Transcripció de la sessió (enllaç actiu fins que la correcció no es publica al diari de sessions)
  • Galeria d’imatges