El Ple aprova la llei que amplia fins als vint-i-tres anys la prestació econòmica per als joves extutelats

14/06/2019  -  Palau del Parlament.
El Ple aprova la llei que amplia fins als vint-i-tres anys la prestació econòmica per als joves extutelats

El Ple durant la votació de la proposició de llei sobre els ajuts a joves extutelats | 14/06/19 | Parlament de Catalunya

El Ple ha aprovat aquest migdia per unanimitat (132 vots a favor) la Proposició de llei de modificació de la Llei de prestacions socials de caràcter econòmic, presentada per CatECP i que amplia la prestació econòmica temporal per als joves que han estat tutelats per la Generalitat fins als vint-i-tres anys.

El text aprovat, entre altres aspectes, també rebaixa a un any el temps de tutela requerit per poder rebre aquesta prestació i fixa en dotze mesos la durada de l’ajut per als qui faci menys d’un any que estan sota tutela.

El text final de la proposta, que s’ha tramitat pel procediment de lectura única, incorpora esmenes transaccionals dels grups de Cs, JxCat i ERC, i el PSC-Units i del subgrup del PPC.

En el debat hi han intervingut Marta Ribas (CatECP), que ha defensat la proposició presentada pel seu grup, David Bertrán (Cs), Gemma Geis (JxCat), Marta Vilalta (ERC), Raúl Moreno (PSC-Units), Santi Rodríguez (PPC) i Vidal Aragonés (CUP).

Mocions
La sessió ha començat aquest matí amb el debat i la votació de les mocions incloses a l’ordre del dia. La cambra ha aprovat totalment o parcialment les relatives al sistema de protecció de la infància i l’adolescència (PSC-Units), la inacció social del Govern (Cs), la política financera i pressupostària (ERC), els serveis d’emergències (CatECP) i la segregació escolar (CUP). En canvi, ha rebutjat la relativa a la gestió de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (Cs).

Galeria d'imatges