I. Sr. Fernando Sánchez Costa

Filiació

Fotografia de Fernando Sánchez Costa
Grup parlamentari:

Grup Parlamentari del Partit Popular de Catalunya. Membre. Alta: 18.12.2012, BOPC, 1. Baixa: 04.08.2015.

Membre de la legislatura:

XI (2015-2017), X (2012-2015),

Càrrecs parlamentaris

Més informació

Dades personals - biografia (Dades a tancament de legislatura)

Naixement i residència

Barcelona, 22 de febrer de 1984.


Formació i activitat professional

Llicenciat en periodisme i humanitats (premi extraordinari) a la Universitat Internacional de Catalunya. Doctor en història contemporània amb una tesi sobre el nacionalisme català i les polítiques de memòria a Barcelona durant la Segona República Espanyola. Autor de diversos articles acadèmics. Ha estat professor d'història, antropologia, antropologia de l'educació, filosofia de l'educació i història del pensament polític a la Universitat Internacional de Catalunya, on continua impartint classes.


Trajectòria política i institucional

Afiliat al Partit Popular des de fa cinc anys. Membre del comitè executiu del partit, en què és secretari a l'àrea d'estudis i programes.


Activitat cívica i cultural

Coeditor del llibre A vueltas con el pasado: historia, memoria y vida (Edicions de la Universitat de Barcelona, Barcelona, 2013), del qual és autor del capítol «La fragua de la identidad: memoria, conciencia histórica y cultura histórica». Ha publicat diversos articles amb relació a la memòria pública, la configuració de la identitat nacional i la cultura històrica, entre altres: «Street names, politics of memory and social debate in Republican Barcelona (1931-1936): A theorethical reflection and case study», a Catalan Journal of Communication and Cultural Studies, núm. 4 (1), 2012, pàg. 3-19; «Cultura histórica y memoria en el mundo actual», a Fernando Sánchez Marcos: Las huellas del futuro. Publicacions Universitat de Barcelona, 2012, pàg. 177-203; «Cultura histórica y nombres de calles. Aproximación al nomenclátor contemporáneo de Barcelona y Madrid», a Memoria y civilización. Anuario de Historia, núm. 12, 2009; «La cultura histórica: una aproximación diferente a la memoria colectiva», a Pasado y Memoria. Revista de Historia Contemporánea, núm. 8, 2009, pàg. 267-288.
Ha dirigit grups de teatre amateur durant tres cursos, ha estat coordinador de monitors durant vuit anys en vacances familiars al Pirineu i ha col·laborat amb diverses ONG d'atenció a persones en situació de risc al barri del Raval durant gairebé deu anys.