I. Sr. Òscar Ordeig i Molist

Filiació

Fotografia de Òscar Ordeig i Molist
Llista Electoral:
Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC-PSOE) 
Circumscripció:
Circumscripció electoral de Lleida 
Partit Polític:
Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC-PSOE) 
Grup parlamentari:

Grup Parlamentari Socialista. Membre. Alta: 21.01.2014, BOPC, 244. Baixa: 04.08.2015.

Membre de la legislatura:

XII (2018-actualitat), XI (2015-2017), X (2012-2015),

Càrrecs parlamentaris

Més informació

Dades personals - biografia (Dades a tancament de legislatura)

Naixement i residència

Vic (Osona), 14 de març de 1978.


Formació i activitat professional

Doctor en administració i direcció d'empreses per la Universitat Politècnica de Catalunya, amb la tesi doctoral «Factors determinants de l'eficiència de les administracions públiques locals». Màster en assessoria fiscal i direcció tributària per EAE i la Universitat Politècnica de Catalunya. Màster en administració i direcció d'empreses per la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Politècnica de Catalunya. Llicenciat en ciències de l'activitat física i l'esport per la Universitat de Lleida.
Ha estat assessor polític del grup socialista de la Diputació de Lleida (2011-2014), assessor empresarial del Centre Europeu d'Empreses i Innovació, CEEI Lleida (2008-2011), gerent de l'Associació Esportiva Sedis Bàsquet - La Seu d'Urgell (2006-2007) i director de l'àrea d'esports de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell (2001-2006).


Trajectòria política i institucional

Primer secretari de l'agrupació del Partit Socialista de Catalunya (PSC) a l'Alt Urgell-Cerdanya (lleidetana). Regidor de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell des del 2007. Portaveu des del 2009. Membre del secretariat i de la comissió executiva del PSC a la federació de les comarques de Lleida, el Pirineu i l'Aran. Membre del consell rector de l'Institut de Desenvolupament de l'Alt Pirineu i l'Aran (IDAPA). Va concórrer a les eleccions municipals del 2011 com a cap de llista pel PSC. Conseller portaveu del Consell Comarcal a l'Alt Urgell (2007-2011).


Activitat cívica i cultural

Ha publicat articles d'opinió en diverses publicacions locals i provincials, i ha participat en taules rodones i tertúlies de ràdios i televisions locals i provincials sobre temes d'actualitat. Ha publicat el llibre Compromís amb La Seu. Pensaments compartits (2011). Va obtenir el títol de doctor amb la qualificació de «cum laude» (2009). Ha presentat una ponència al Congrés Internacional d'Organització Industrial de Sant Sebastià (2010). Va publicar un article científic sobre eficiència organitzativa a la revista Dirección y Organización, del Centre d'Estudis de Postgrau d'Administració d'Empreses (CEPADE) de la Universitat Politècnica de Madrid (2010).
Membre de l'Associació Catalana de Gestors Esportius Professionals (ACGEP). Membre de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de l'Alt Urgell. Voluntari del programa Acompanyament Educatiu de la Seu d'Urgell.