I. Sr. Òscar Ordeig i Molist

Filiació

Fotografia de Òscar Ordeig i Molist
Llista Electoral:
Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC-PSOE) 
Circumscripció:
Circumscripció electoral de Lleida 
Partit Polític:
Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC-PSOE) 
Grup parlamentari:

Grup Parlamentari Socialista. Membre. Alta: 26.10.2015, BOPC, 3. Baixa: 28.10.2017.

Membre de la legislatura:

XIII - XIV (2021-actualitat), XII (2018-2020), XI (2015-2017), X (2012-2015),

Càrrecs parlamentaris

Més informació

Dades personals - biografia (Dades a tancament de legislatura)

Naixement i residència

Nascut a Vic (Osona) el 1978. Viu a la Seu d'Urgell (Alt Urgell).


Formació i activitat professional

Doctor en administració i direcció d'empreses per la Universitat Politècnica de Catalunya, amb la tesi doctoral «Factors determinants de l'eficiència de les administracions públiques locals». Màster en assessoria fiscal i direcció tributària a EAE i la Universitat Politècnica de Catalunya. Màster en administració i direcció d'empreses a la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Politècnica de Catalunya. Llicenciat en ciències de l'activitat física i l'esport per la Universitat de Lleida.
Assessor polític del grup socialista de la Diputació de Lleida (2011-2014). Assessor empresarial del Centre Europeu d'Empreses i Innovació, CEEI Lleida (2008-2011). Gerent de l'Associació Esportiva Sedis Bàsquet - la Seu d'Urgell (2006-2007). Director de l'àrea d'esports de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell (2001-2006).


Trajectòria política i institucional

Cap de llista del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) per Lleida, el Pirineu i l'Aran en les eleccions al Parlament del 2015. Primer secretari de l'Agrupació del PSC a l'Alt Urgell-Cerdanya (lleidatana). Regidor de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell des del 2007. Portaveu des del 2009. Membre del secretariat i de la comissió executiva del PSC a la federació de les comarques de Lleida, el Pirineu i l'Aran. Membre del consell rector de l'Institut de Desenvolupament de l'Alt Pirineu i l'Aran (IDAPA). Conseller portaveu del Consell Comarcal a l'Alt Urgell (2007-2011).

Diputat de la X legislatura (2014-2015).


Activitat cívica i cultural

Ha publicat articles d'opinió en diverses publicacions locals i provincials. Ha publicat el llibre Compromís amb La Seu. Pensaments compartits (2011). Ha participat en taules rodones i tertúlies de ràdios i televisions locals i provincials sobre temes d'actualitat. Títol de doctor obtingut amb la qualificació de cum laude (2009). Va presentar una ponència al Congrés Internacional d'Organització Industrial de Sant Sebastià (2010). Va publicar un article científic sobre eficiència organitzativa a la revista Dirección y Organización, del Centre d'Estudis de Postgrau d'Administració d'Empreses (CEPADE) de la Universitat Politècnica de Madrid (2010). Membre de l'Associació Catalana de Gestors Esportius Professionals (ACGEP). Membre impulsor de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de l'Alt Urgell. Voluntari del programa «Acompanyament educatiu» de la Seu d'Urgell. Soci d'entitats socials, culturals i esportives.