I. Sra. Inés Arrimadas García

Filiació

Fotografia de Inés Arrimadas García
Llista Electoral:
Ciutadans-Partido de la Ciudadanía 
Partit Polític:
Ciutadans-Partido de la Ciudadanía 
Grup parlamentari:

Grup Parlamentari de Ciutadans. Presidenta. Alta: 29.01.2018, BOPC, 8. Baixa: 20.05.2019, BOPC, 340.

Membre de la legislatura:

XII (2018-2020), XI (2015-2017), X (2012-2015),

Càrrecs parlamentaris

Més informació

Dades personals - biografia (Dades a tancament de legislatura)

Naixement i residència

Nascuda a Jerez de la Frontera (Cadis) el 1981. Viu a Barcelona (Barcelonès).


Formació i activitat professional

Llicenciada en dret (especialitat de dret de l'empresa) per la Universitat Pablo de Olavide de Sevilla. Llicenciada en administració i direcció d'empreses per la Universitat Pablo de Olavide de Sevilla. Programa internacional de gestió empresarial i negocis internacionals a l'escola superior de comerç Institut de Préparation à l'Administration et à la Gestion (IPAG) a Niça (França). Idiomes: anglès (CAE, de la Universitat de Cambridge) i francès (DELF B2, del ministeri francès de l'educació nacional). Ha treballat com a responsable de qualitat i administració d'un grup d'empreses de serveis industrials en el sector petroquímic durant un any i mig, i com a consultora en una empresa de serveis de consultoria estratègica i de gestió durant més de sis anys.


Trajectòria política i institucional

Portaveu de l'Agrupació de Joves de Ciutadans (2011-2012). Membre del comitè executiu de Ciutadans - Partido de la Ciudadanía (Cs) des del 2011, actualment secretària de formació i portaveu de l'executiva. Ha estat candidata de Cs a la presidència de la Generalitat a les eleccions del 2015 i del 2017. Cap de l'oposició a Catalunya. Diputada de la X i l'XI legislatures (2012-2017). Durant la X legislatura va ser portaveu del Grup Parlamentari de Ciutadans i portaveu a les comissions parlamentàries d'empresa i ocupació, polítiques de lluita contra la desocupació, igualtat, joventut, reforma horària, investigació sobre la fallida d'Spanair i el Consell Assessor del Parlament sobre Ciència i Tecnologia (CAPCIT).


Activitat cívica i cultural

Col·legiada de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona. Ha participat com a ponent en una vintena de jornades i seminaris de contingut tècnic i jurídic amb relació a l'ofici de la consultoria. Segona posició com a Jove Europeu de l'Any 2014 en els Premis Leader (Liberal Democrat Local and Regional Politicians Awards), concedits per l'Aliança dels Demòcrates i Liberals en el Comitè de les Regions de la Unió Europea. Va ser escollida com un dels quaranta membres del programa 40Under40 - European Young Leaders, concedit per Friends of Europe (2017).