I. Sra. Eva Granados Galiano

Filiació

Fotografia de Eva Granados Galiano
Llista Electoral:
Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC-PSOE) 
Circumscripció:
Circumscripció electoral de Barcelona 
Partit Polític:
Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC-PSOE) 
Grup parlamentari:

Grup Parlamentari Socialistes i Units per Avançar. Portaveu. Alta: 23.01.2018, BOPC, 8. Baixa: 12.03.2021.

Membre de la legislatura:

XIII - XIV (2021-actualitat), XII (2018-2020), XI (2015-2017), X (2012-2015), IX (2010-2012),

Càrrecs parlamentaris

Més informació

Dades personals - biografia (Dades a tancament de legislatura)

Naixement i residència

Nascuda a Barcelona (Barcelonès) el 1975. Viu a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès).


Formació i activitat professional

Llicenciada en ciències polítiques i de l'Administració per la Universitat de Barcelona. Màster en direcció pública a ESADE. Experta en mercat de treball i diàleg social per la Universitat Complutense de Madrid en col·laboració amb l'Escola Julián Besteiro de la UGT. També ha cursat el Programa Jaume Vicens Vives d'ESADE. Està en excedència per càrrec electe de l'empresa Alstom. Va dirigir l'Observatori dels Drets Humans de la Universitat de Barcelona i va ser responsable de diferents àmbits socioeconòmics a l'equip tècnic de la UGT de Catalunya. També ha treballat al sector del lleure educatiu i la investigació de mercats.


Trajectòria política i institucional

Afiliada al Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) des del 1999, a l'Agrupació de Pallejà de la federació del Baix Llobregat. Ha estat membre de l'executiva del PSC des del 2012, responsable de les àrees de política social i treball, i secretària de l'àrea de política institucional, econòmica i social. És la viceprimera secretària i membre de la permanent de l'executiva. Membre de la UGT de Catalunya, n'ha estat part del secretariat nacional amb diferents responsabilitats, com ara la secretaria d'ocupació, la secretaria de política institucional i la vicesecretaria general. Ha participat en el sindicalisme en l'àmbit estatal, en el comitè confederal de la UGT. Com a representant del sindicat va ser membre del Consell Econòmic i Social espanyol; del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya; del Consell de Direcció del Servei d'Ocupació de Catalunya; del Consell Escolar de Catalunya; del Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona; i del Pla estratègic de Barcelona, i negociadora per part de la UGT a l'Acord estratègic per a la internacionalització, la qualitat de l'ocupació i la competitivitat de l'economia catalana. Diputada de la IX, la X i l'XI legislatures (2010-2017).


Activitat cívica i cultural

Fundadora i membre de l'Associació d'Estudiants de l'Institut Lluís de Requesens de Molins de Rei durant els estudis de batxillerat i COU. Membre de l'Associació de Joves Estudiants de Catalunya durant l'època estudiantil, en què va formar part de la seva direcció. Membre del Consell d'Estudiants de la Universitat de Barcelona durant els estudis universitaris. Directora de l'Informe Social de la Fundació Rafel Campalans des del 2013. Membre de diverses associacions, entitats i fundacions, com ara Economistas Frente a la Crisis, Federalistes d'Esquerres, Associació d'Espanya amb ACNUR, Alumni UB, ESADE Alumni i donant de la Fundació Internacional Josep Carreras.