I. Sr. Ferran Pedret i Santos

Filiació

Fotografia de Ferran Pedret i Santos
Circumscripció:
Circumscripció electoral de Barcelona 
Grup parlamentari:

Grup Parlamentari Socialista. Portaveu adjunt. Alta: 26.10.2015, BOPC, 3. Baixa: 28.10.2017.

Membre de la legislatura:

XIII - XIV (2021-actualitat), XII (2018-2020), XI (2015-2017), X (2012-2015),

Càrrecs parlamentaris

Més informació

Dades personals - biografia (Dades a tancament de legislatura)

Naixement i residència

Nascut a Barcelona (Barcelonès) el 1979. Viu a Barcelona.


Formació i activitat professional

Llicenciat en dret per la Universitat Autònoma de Barcelona. Postgrau en estrangeria a la Universitat de Barcelona. Màster de dret del treball i la seguretat social a l'Institut d'Educació Contínua de la Universitat Pompeu Fabra.
Advocat. S'ha dedicat a l'exercici lliure de l'advocacia, especialment en l'àmbit del dret laboral i de l'estrangeria. També ha treballat, en règim interí, a l'Administració local, com a secretari general a l'Ajuntament de Cervelló i com a tècnic d'administració especial a l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia.


Trajectòria política i institucional

Afiliat a la Joventut Socialista de Catalunya (JSC) l'any 1993. Hi va desenvolupar diverses responsabilitats orgàniques (cap de retribuïda), entre les quals la de primer secretari de la JSC-l'Eixample i primer secretari de la JSC-Barcelona. Afiliat al Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) des del 1997. Hi ha desenvolupat diverses responsabilitats orgàniques (cap de retribuïda), entre les quals la de secretari d'organització del PSC-l'Eixample, adjunt a la secretaria d'organització del PSC-Barcelona, secretari d'acció política del PSC-Barcelona, vice-primer secretari del PSC-Barcelona, i secretari de moviments socials del PSC. És primer secretari del PSC-Barcelona.
Diputat de la X legislatura (2012-2015). Durant la X legislatura ha estat portaveu del Grup Parlamentari Socialista a la Comissió de Justícia i Drets Humans, a la Comissió d'Interior, a la Comissió de Polítiques de Joventut i a l'Intergrup Parlamentari per la Pau i la Llibertat al Sàhara Occidental.


Activitat cívica i cultural

És autor dels llibres Quan succeeix l'inesperat. El 15M i l'esquerra (2011) i Nosaltres, els federalistes. Catalunya a la cruïlla (2012). Col·legiat de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona, actualment com a no exercent. Afiliat al sindicat Unió General de Treballadors (UGT), i antic afiliat a l'Avalot-Joves de la UGT de Catalunya. Va ser membre de l'Associació de Joves Estudiants de Catalunya. Soci de l'Associació Catalana de Juristes Demòcrates, d'Amnistia Internacional, de l'Associació per a la Cooperació al Sud (Acsur) - Las Segovias, d'Alianza por la Solidaridad, d'Amunt!-Acció per la Justícia Social, d'Homes Igualitaris, de la Fundació Rafael Campalans, de l'Associació de Veïns i Veïnes de la Dreta de l'Eixample, de l'Ateneu Roig de Gràcia i de l'Ateneu Popular Cerdà. Membre d'Unitat Contra el Feixisme i el Racisme. Va ser una de les persones fundadores del col·lectiu Inflexió.