Sr. David Fernàndez i Ramos

Filiació

Fotografia de David Fernàndez i Ramos
Grup parlamentari:

Grup Mixt. President-portaveu. Alta: 18.12.2012, BOPC, 4. Baixa: 04.08.2015.

Càrrecs parlamentaris

Més informació

Dades personals - biografia (Dades a tancament de legislatura)

Naixement i residència

Barcelona, 24 de setembre de 1974.


Formació i activitat professional

Va estudiar als instituts d'educació secundària La Sedeta i Vila de Gràcia. Va cursar estudis de polítiques (no closos) a la Universitat Autònoma de Barcelona.
Periodista, actualment en excedència, del setmanari dels moviments socials Directa, on ha coordinat la secció d'investigació «Estirant del fil» (2009-2012). Cooperativista en l'àmbit de les finances ètiques, alternatives i solidàries a Coop57 SCCL (2003-2012) i membre de la Xarxa d'Economia Solidària de Catalunya.


Trajectòria política i institucional

Va iniciar l'activitat política als Col·lectius de Joves Comunistes (CJC) l'any 1991 i l'Alternativa Estel, de la Universitat Autònoma de Barcelona, el 1993. És membre de l'Ateneu Independentista i Popular de la Vila de Gràcia, «La Torna», des del 1996 i des d'aleshores està vinculat als moviments socials urbans. Va ser portaveu de la Plataforma per Egunkaria de Catalunya (2003-2011) i està implicat en la resolució política i social del conflicte al País Basc.
A les eleccions municipals del maig del 2011 va concórrer a la Candidatura d'Unitat Popular - Alternativa per Barcelona com a independent. El 25 de novembre de 2012 va concórrer a les llistes de la Candidatura d'Unitat Popular - Alternativa d'Esquerres, també com a independent.


Activitat cívica i cultural

Veí de Ripoll, és autor de Cròniques del 6 i altres retalls de la claveguera policial (Virus, 2007) i coautor, entre altres, de Rastres de Dixan (Virus, 2009), L'acció política des de la comunitat (Graó, 2010), La veu de les places (Icària, 2011) o Cop de CUP (Columna, 2012, amb Julià de Jòdar). Actualment prepara, amb la professora de dret de la Universitat Autònoma de Barcelona Anna Gabriel Sabaté, les memòries del jurista August Gil Matamala. Col·labora habitualment a Vilaweb, Media.cat, Massala, Diagonal o Carrer i, a la premsa basca, als diaris Berria i Gara.
És membre de la Coordinadora Catalana per a la Prevenció de la Tortura, de l'associació Entrepobles i del Grup de Periodistes Ramon Barnils. Integrant de la junta del Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i Nacionals (CIEMEN) i del centre cultural Euskal Etxea de Barcelona. Membre de la comissió de festa major del carrer de Sant Pere Màrtir de la Vila de Gràcia.
El 1998 va ser condemnat a deu anys d'inhabilitació per a l'exercici de la funció pública i a quatre mesos de presó per insubmissió antimilitarista al servei militar obligatori en l'exèrcit espanyol. Afiliat a la Federació de Treballadors i Treballadores de Catalunya - Intersindical Alternativa de Catalunya (FTC-IAC) i al Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC).