I. Sra. Hortènsia Grau Juan

Filiació

Fotografia de Hortènsia Grau Juan
Llista Electoral:
Catalunya Sí Que es Pot 
Partit Polític:
Catalunya Sí Que es Pot 
Grup parlamentari:

Grup Parlamentari de Catalunya Sí que es Pot. Membre. Alta: 06.11.2015, BOPC, 6. Baixa: 28.10.2017.

Membre de la legislatura:

XI (2015-2017), X (2012-2015), IX (2010-2012),

Càrrecs parlamentaris

Més informació

Dades personals - biografia (Dades a tancament de legislatura)

Naixement i residència

Nascuda a Barcelona (Barcelonès) el 1960. Viu a Cambrils (Baix Camp).


Formació i activitat professional

Mestra en educació especial per la Universitat de Barcelona. Llicenciada en pedagogia per la Universitat de València. Llicenciada en antropologia social i cultural per la Universitat Rovira i Virgili. Premi especial de final de carrera d'antropologia i postgrau en polítiques educatives a l'Administració local.
Oposicions de mestra d'educació primària (1985) i de professora d'educació secundària (1992). Ha treballat com a mestra de primària (educació especial) i com a professora de secundària (formació professional) del 1983 al 2004. Ha ocupat càrrecs de direcció i coordinació en diversos centres públics, de primària i secundària, i de psicopedagoga a l'EAP del Montsià. El centre on ha treballat més anys és l'IFP Vidal i Barraquer de Tarragona, on va implantar el nou cicle formatiu d'animació sociocultural. El 2004 va ingressar a l'Administració local, per concurs oposició, com a tècnica d'administració especial (TAE) d'ensenyament i polítiques actives d'ocupació a l'Ajuntament de Cambrils. En excedència des del 2010.


Trajectòria política i institucional

Directora dels Serveis Territorials del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació al Camp de Tarragona (2008-2010). Militant d'Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) des de la dècada dels noranta a l'agrupació de Cambrils. Vicepresidenta d'ICV (2008-2013). Presidenta del consell nacional d'ICV des del 2013.
Diputada de la IX i la X legislatures (2010-2015). Ha estat membre de les comissions d'agricultura, de territori i sostenibilitat, del Síndic de Greuges, de peticions i de seguretat viària, i de l'intergrup del Sàhara.


Activitat cívica i cultural

Membre de la federació d'ensenyament de Comissions Obreres i de Serveis a la Ciutadania des del 1987. Membre dels Moviments de Renovació Pedagògica. Membre d'Ecologistes en Acció. Activista pel medi ambient. Membre de Hammada, associació que treballa pel poble sahrauí. Membre de l'Associació Excursionista de Catalunya de Reus. Fa muntanya i senderisme, bicicleta i esquí de muntanya.