H. Sr. Pere Aragonès i Garcia

XI legislatura (26 d'octubre de 2015 - 28 d'octubre de 2017)

Filiació

Fotografia de Pere Aragonès i Garcia

Dades electorals

Llista Electoral:
Junts pel Sí 
Circumscripció:
 
Partit Polític:
Junts pel Sí 

Adscripció

Grup parlamentari:

Grup Parlamentari de Junts pel Sí. Membre. Alta: 26.10.2015, BOPC, 3. Baixa: 21.01.2016, BOPC, 42.

Càrrecs parlamentaris

Dades personals - biografia (Dades a tancament de legislatura)

Naixement i residència

Nascut a Pineda de Mar (Maresme) el 1982. Viu a Pineda de Mar.


Formació i activitat professional

Llicenciat en dret per la Universitat Oberta de Catalunya. Màster en història econòmica per la Universitat de Barcelona. Estudis en polítiques públiques a la Kennedy School of Government (Universitat de Harvard). Doctorat en història econòmica a la Universitat de Barcelona.
Ha treballat en un despatx d'advocats especialitzat en assessorament jurídic a empreses i administracions públiques. Ha col·laborat com a investigador amb l'Institut Ignasi Vilallonga d'Economia i Empresa. Ha estat professor associat de la Universitat de Perpinyà.


Trajectòria política i institucional

Militant d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) des del 2000 (membre de l'executiva nacional del 2003 al 2010, secretari de política econòmica i coneixement des del 2015) i de les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) des del 1998 (portaveu nacional del 2003 al 2007).
És regidor de l'Ajuntament de Pineda de Mar.

Diputat de la VIII, la IX i la X legislatures (2006-2015).


Activitat cívica i cultural

Ha participat en diverses entitats socials i culturals, com ara el Centre Cultural i Recreatiu de Pineda de Mar, l'Agrupament Escolta i Guia Montpalau de Pineda, la Plataforma Salvem la Vall de la Riera de Pineda de Mar i la Colla de Diables de les Forces Infernals de Poblenou a Pineda. Membre d'Òmnium Cultural, de Metges sense Fronteres i de la Intersindical - Confederació Sindical de Catalunya.