I. Sr. David Pérez Ibáñez

XI legislatura (26 d'octubre de 2015 - 28 d'octubre de 2017)

Filiació

Fotografia de David Pérez Ibáñez

Dades electorals

Llista Electoral:
Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC-PSOE) 
Circumscripció:
Circumscripció electoral de Barcelona 
Partit Polític:
Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC-PSOE) 

Adscripció

Grup parlamentari:

Grup Parlamentari Socialista. Membre. Alta: 26.10.2015, BOPC, 3. Baixa: 17.01.2018.

Càrrecs parlamentaris

Més informació

Dades personals - biografia (Dades a tancament de legislatura)

Naixement i residència

Nascut a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) el 1960.


Formació i activitat professional

Diploma de postgrau de ciència política per la Universitat de Barcelona. Cursa el grau d'humanitats a la Universitat Oberta de Catalunya.
Funcionari de carrera de l'Administració pública des del 1981. Membre d'entitats metropolitanes com ara la Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i el Consorci de Comunicació Local (COM Barcelona). Va ser assessor de seguretat ciutadana de l'Ajuntament de l'Hospitalet (2012-2013). Gerent del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) des del 2014.


Trajectòria política i institucional

Militant del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) des del 1980. Ha estat responsable d'organització de la federació socialista de l'Hospitalet de Llobregat i responsable de diverses campanyes electorals de la mateixa federació. Membre del consell nacional del PSC.
Regidor de l'Ajuntament de l'Hospitalet del Llobregat (1991-2003), va ser el portaveu del Grup Socialista fins al 1997.
Diputat de la VI, la VII, la VIII i la X legislatures (1999-2010 i 2015). Entre els anys 1999 i 2010, va ser portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista, membre de la direcció del grup, diputat interventor, portaveu de diverses comissions parlamentàries i ponent de diverses lleis, entre les quals destaquen la del Reglament del Parlament, la de memòria històrica, la de creació del Centre d'Estudis d'Opinió, la de l'Oficina Antifrau, la de l'Institut de Seguretat Pública i la ponència conjunta per a una nova llei electoral de Catalunya. L'any 2015, en la X legislatura, va iniciar una segona etapa com a diputat pel Grup Parlamentari Socialista.


Activitat cívica i cultural

Ha estat membre de la Creu Roja, de la Unió General de Treballadors (UGT), del Club de Tir de Barcelona i del Centre d'Estudis de l'Hospitalet. Col·labora, com a professor del màster en lideratge i comunicació per la gestió pública de la Universitat Autònoma de Barcelona, en les assignatures de polítiques públiques de seguretat i sistemes electorals.