I. Sra. Mònica Sales de la Cruz

Filiació

Fotografia de Mònica Sales de la Cruz
Llista Electoral:
Junts per Catalunya 
Circumscripció:
Circumscripció electoral de Tarragona 
Partit Polític:
Junts per Catalunya 
Grup parlamentari:

Grup Parlamentari de Junts per Catalunya. Membre. Alta: 29.01.2018, BOPC, 8. Baixa: 22.12.2020.

Membre de la legislatura:

XIII-XIV (2021-actualitat), XII (2018-2020),

Càrrecs parlamentaris

Més informació

Dades personals - biografia (Dades a tancament de legislatura)

Naixement i residència

Nascuda a Tortosa (Baix Ebre) el 1983. Viu a Jesús (Baix Ebre).


Formació i activitat professional

Llicenciada en filologia catalana (premi extraordinari de final d'estudis 2007). Màster en estudis superiors de llengua, literatura i cultura catalanes (premi extraordinari de final d'estudis 2008). Doctora en filologia catalana amb menció europea (2012). Treballa al Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili (URV) des del 2007, primer com a becària predoctoral i, des del 2010, com a professora associada. Imparteix assignatures de llengua i literatura catalanes als ensenyaments de mestre d'educació infantil i primària al Campus Terres de l'Ebre de la URV. Ha fet recerca en etnopoètica i folklore narratiu, i també en literatura infantil i juvenil. Diploma Cultura, Lectura i Literatura per a Infants i Joves de la Universitat de València (2015). Membre de la unitat Arxiu de Folklore del Departament de Filologia Catalana de la URV. Membre del Grup d'Estudis Etnopoètics. Membre del Grup d'Estudis en Lectura i Literatura per a Infants i Joves en català. Membre de l'Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes i de l'Associació Cultural del Matarranya. Membre del Centre d'Estudis Ataíde Oliveira de la Universitat d'Algarve (Faro-Portugal), després d'haver-hi fet una estada de recerca (2011). Membre del Grup de Recerca Identitats en la Literatura Catalana. Membre del Grup Identitat Nacional i de Gènere a la Literatura Catalana, de la URV. Treballa en projectes de recerca i desenvolupament dirigits per la Dra. Carme Oriol (URV) i fa recerca en els àmbits nacional i internacional. Ha participat en nombrosos congressos i ha divulgat els resultats de la recerca en publicacions especialitzades.


Trajectòria política i institucional

He estat membre de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). És membre del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) des que es va crear. Presidenta del PDeCAT a les Terres de l'Ebre des del 2016. Membre del comitè nacional del partit i consellera nacional. Membre de la junta veïnal de l'entitat municipal descentralitzada de Jesús i portaveu de l'equip de govern del PDeCAT des del 2015.


Activitat cívica i cultural

Coautora, juntament amb Carme Oriol i Pere Navarro, de l'obra Literatura oral a Faió, Favara, Maella i Nonasp (2010). Autora de Quan les revistes conten rondalles (2016). Autora d'articles sobre literatura oral i folklore narratiu, publicats en revistes i obres especialitzades. Premi Valeri Serra i Boldú de Cultura Popular (2015). Membre d'Òmnium Cultural. Membre de ple dret de l'Assemblea Nacional Catalana des que es va formar. Sòcia de l'Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes, de la Societat Catalana de Llengua i Literatura de l'Institut d'Estudis Catalans i de l'Associació Cultural del Matarranya.