I. Sr. Josep Costa i Rosselló

Filiació

Fotografia de Josep Costa i Rosselló
Llista Electoral:
Junts per Catalunya 
Partit Polític:
Junts per Catalunya 
Grup parlamentari:

Grup Parlamentari de Junts per Catalunya. Membre. Alta: 29.01.2018, BOPC, 8. Baixa: 12.03.2021.

Càrrecs parlamentaris

Més informació

Dades personals - biografia (Dades a tancament de legislatura)

Naixement i residència

Nascut a Eivissa el 1976. Viu a Sant Adrià de Besòs (Barcelonès).


Formació i activitat professional

Llicenciat en dret per la Universitat Pompeu Fabra (UPF). DEA en ciències polítiques i socials per la UPF. Professor associat i investigador de l'àmbit de teoria política al Departament de Ciències Polítiques i Socials de la UPF. Lletrat funcionari del Consell Insular de Formentera. Lletrat funcionari de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. Ha exercit com a advocat durant catorze anys. Ha estat visiting researcher al Centre for Comparative Studies in Race and Ethnicity de la Universitat de Stanford (EUA), al Forum for Philosophy and Public Policy de la Queen's University (Canadà) i, breument, a la Universitat d'Edimburg (Escòcia). Ha participat en conferències, congressos i projectes de recerca. És autor de diversos articles sobre els reptes que comporta la diversitat cultural i nacional a les democràcies liberals.


Trajectòria política i institucional

Independent. Sempre ha observat, estudiat i practicat la política. Fins ara no havia estat mai elegit ni designat per ocupar cap càrrec públic.


Activitat cívica i cultural

Ha estat quasi sempre implicat en entitats culturals, juvenils, veïnals, polítiques o socials. Va estar vinculat a la Plataforma Antiautopistes d'Eivissa i a l'Associació Vuit d'Agost, entre altres. Escriu i publica articles des que era adolescent; darrerament, a El Nacional i Nació Digital de manera periòdica. Ha publicat el llibre O secessió o secessió. La paradoxa espanyola davant l'independentisme (Acontravent - Fundació Irla, 2017). Va ajudar a fundar el Bloc d'Estudiants Independentistes a la Facultat de Dret de la UPF quan hi estudiava. Va ser president del Consell d'Estudiants de la Facultat de Dret i membre de la Comissió d'Estudiants de la UPF.