H. Sr. Raül Romeva i Rueda

Filiació

Fotografia de Raül Romeva i Rueda
Llista Electoral:
Esquerra Republicana de Catalunya-Catalunya Sí 
Circumscripció:
Circumscripció electoral de Barcelona 
Partit Polític:
Esquerra Republicana de Catalunya 
Membre de la legislatura:

XII (2018-actualitat), XI (2015-2017),

Agenda d'avui

No s'han trobat esdeveniments per avui

Més esdeveniments


Càrrecs parlamentaris

Més informació

Activitat

Data d'actualització de les dades personals: 11.01.2018

 

Dades personals - contacte

Dades personals - biografia (Actualització: 11.01.2018)

Naixement i residència

Nascut a Madrid el 1971. Viu a Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental).


Formació i activitat professional

Llicenciat en economia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Doctor en relacions internacionals per la Universitat Autònoma de Barcelona.
Ha treballat al centre de l'Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO) de Catalunya, a la UNESCO de Bòsnia i Hercegovina, a Oxfam Intermón i a l'Escola de Cultura de Pau de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha fet de professor de relacions internacionals a la Universitat Autònoma de Barcelona (1994-2002) i de consultor electoral per la Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE). Ha impartit classes sobre política europea i afers internacionals en diversos màsters de diverses universitats, com ara en el grau en relacions internacionals de Blanquerna - Universitat Ramon Llull, en el màster executiu en diplomàcia i acció exterior (MDAE) impulsat conjuntament amb l'IBEI, l'Escola d'Administració Pública i la Universitat Pompeu Fabra, o en el màster en periodisme polític internacional organitzat per la Universitat Pompeu Fabra - IDEC. Ha estat col·laborador regular, com a analista, en diversos mitjans de comunicació, entre altres al programa «El matí de Catalunya Ràdio», al programa «.CAT» de TV3 i al diari Ara.


Trajectòria política i institucional

Diputat al Parlament Europeu durant dos mandats (2004-2014), en representació d'Iniciativa per Catalunya - Verds (ICV), adscrit al grup Els Verds/Aliança Lliure Europea (Els Verds/ALE). Durant el mandat del 2009 al 2014 va ser un dels vicepresidents del grup Els Verds/ALE. Va treballar en les comissions d'afers exteriors, política interior i immigració, drets de les dones i igualtat, pesca i afers marins, política social, drets humans, i seguretat i defensa. Va participar, entre altres, en les delegacions de l'Assemblea Parlamentària Euromediterrània (Euromed), l'Assemblea Parlamentària Europea-Llatinoamericana (Eurolat), Mèxic Amèrica Central i l'Associació de Nacions del Sud-est Asiàtic (ASEAN). Va ser vicepresident del grup Els Verds/ALE durant cinc anys i va formar part de diversos intergrups, entre els quals el de defensa dels drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGBTI). Conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència (2016-2017). Diputat de l'XI legislatura (2015-2017).


Activitat cívica i cultural

Autor dels assajos següents: Bòsnia i Herzegovina, lliçons d'una guerra (1997), Pau i seguretat a Europa (1998), Desarmament i desenvolupament: claus per a armar consciències (2000), Guerra, posguerra y paz. Pautas para el análisis y la intervención en contextos posbélicos o postacuerdo (2003), Bosnia en paz. Lecciones y oportunidades de una posguerra contemporánea (2003), Construcció europea. Present i futur de la UE (2009), Som una nació europea (i una carpeta incòmoda). Catalunya vista des d'Europa (2014). Autor dels llibres de ficció següents: Sayonara Sushi (2012), Retorn a Shambala (2013), Pont de cendra (2015) i Les aventures d'en Nao, el nen llenguado (2016). És soci de diverses entitats sense ànim de lucre, entre les quals la Fundació per la Pau, Adena, Greenpeace, Oxfam Intermón i Òmnium Cultural.