I. Sra. Marta Pascal i Capdevila

Filiació

Fotografia de Marta Pascal i Capdevila
Grup parlamentari:

Grup Parlamentari de Convergència i Unió. Membre. Alta: 08.05.2013, BOPC, 77. Baixa: 04.08.2015.

Membre de la legislatura:

XI (2015-2017), X (2012-2015),

Càrrecs parlamentaris

Més informació

Dades personals - biografia (Dades a tancament de legislatura)

Naixement i residència

Vic (Osona), 10 d'abril de 1983.


Formació i activitat professional

Llicenciada en ciències polítiques i de l'Administració per la Universitat Pompeu Fabra (premi extraordinari de final de carrera). Llicenciada en història per la Universitat de Barcelona. Parla anglès i francès. Va participar en el programa de lideratge Ordit, impulsat per la Fundació Jaume Bofill. Ha completat un programa de lideratge en gestió pública (IESE-Madrid). Està cursant el programa de lideratge Vicens Vives (ESADE).

Professionalment sempre s'ha dedicat a l'àmbit de les polítiques educatives: a l'Associació Internacional de Ciutats Educadores; com a cap d'àrea de la regidoria d'educació de l'Ajuntament de Vic (2008-2011), i com a assessora en polítiques educatives comparades al Departament d'Ensenyament (2011-2013).


Trajectòria política i institucional

Militant de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) i de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) des del 2006. Ha estat vicepresidenta, secretària de territori i coresponsable de l'àrea de polítiques socials i educació de la JNC, i presidenta de la JNC (2012-2015).
Membre de l'executiva de CDC Vic, de CDC Osona i de l'executiva de les comarques de la Catalunya Central de CDC. Consellera nacional de CDC des del 2010.


Activitat cívica i cultural

Sòcia d'Òmnium Cultural i patrona de la Fundació Eduard Soler-Escola del Treball del Ripollès. Col·labora mensualment amb diversos mitjans de comunicació (Nació Digital, Directe!cat i e-notícies) amb l'elaboració d'articles. És sòcia de clubs esportius de la seva ciutat, com ara el Club Esquí Vic o el Club Tennis Vic.