I. Sra. Àngels Ponsa i Roca

Filiació

Fotografia de Àngels Ponsa i Roca
Llista Electoral:
Junts pel Sí 
Partit Polític:
Junts pel Sí 
Grup parlamentari:

Grup Parlamentari de Convergència i Unió. Membre. Alta: 02.04.2013, BOPC, 54. Baixa: 04.08.2015.

Membre de la legislatura:

XI (2015-2017), X (2012-2015), IX (2010-2012),

Càrrecs parlamentaris

Més informació

Dades personals - biografia (Dades a tancament de legislatura)

Naixement i residència

10 de març de 1960.


Formació i activitat professional

Llicenciada en història de l'art per la Universitat de Barcelona. Màster en gestió pública per la Universitat Autònoma de Barcelona. Postgrau en gestió i administració del sistema educatiu per la Universitat Autònoma de Barcelona. Estudis fins al cinquè curs de piano i llenguatge musical.
Ha estat vinculada al món educatiu en la docència. Va ser professora d'història de l'art a l'Escola Massana (1988-1991) i posteriorment va dirigir un centre públic d'ensenyament.


Trajectòria política i institucional

Militant de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). Ha estat membre del comitè executiu local a Sant Cugat i del comitè executiu comarcal del Vallès Occidental. És consellera nacional, presidenta de la sectorial de cultura de CDC des del 2008 i membre del comitè executiu nacional de CDC.
Ha exercit diverses responsabilitats en l'Administració pública local com a tinenta d'alcalde, en les àrees de cultura, economia, hisenda, promoció, educació, joventut, salut, benestar i esports. Va ser tinenta d'alcalde de serveis personals de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès (1995-2003).

Diputada de la IX legislatura (2011-2012).


Activitat cívica i cultural

En l'àmbit de la cultura, ha estat representant institucional en jornades, actes, conferències i altres tipus d'activitats, com a membre de la Comissió Mixta de Cultura, del Consell Social de la Llengua, del Consell Escolar de Catalunya i de la Junta de Museus, entre altres.
Ha estat sempre vinculada al món associatiu en diverses entitats i associacions, les més recents: presidenta de l'AMPA de l'Escola Thau, secretària de la delegació d'Òmnium Cultural a Sant Cugat o presidenta del Cor de Gospel Sant Cugat.