Notícies

El Ple aprova mocions sobre educació, les discriminacions i les mesures econòmiques i socials

Dijous, 18 de juny de 2020. Palau del Parlament

El Ple aprova mocions sobre educació, les discriminacions i les mesures econòmiques i socials

Parlament de Catalunya. 2020

Vegeu la galeria d'imatges (37 imatge/s)

El Ple ha aprovat avui quatre mocions sobre les discriminacions en els diferents àmbits (ERC), la situació d'emergència educativa (PSC-Units), el model educatiu (CatECP) i les mesures en l'àmbit econòmic i social en la situació actual (CUP), que s'afegeixen a les tres mocions aprovades ahir. (Al final d'aquesta notícia hi trobeu els textos de les mocions que s'han sotmès a votació, i els vídeos corresponents a aquestes votacions).

El Ple ha rebutjat, d'altra banda, les proposicions de llei de Cs i del PPC, que proposaven modificar a la baixa l'impost sobre successions i donacions, ja que ha aprovat les esmenes de retorn presentades per JxCat, ERC i el PSC-Units a totes dues iniciatives, i la presentada per CatECP a la iniciativa del PPC. Les esmenes s'han aprovat per 90 vots a favor (JxCat, ERC, PSC-Units, CatECP i CUP) i 40 en contra (Cs i PPC).

Les proposicions les han presentades, respectivament, Lorena Roldán (Cs) i Santi Rodríguez (PPC). En el debat de totalitat conjunt també hi han intervingut Elsa Artadi (JxCat), Lluís Salvadó (ERC), Alícia Romero (PSC-Units), David Cid (CatECP) i Maria Sirvent (CUP).

En la sessió d'avui el Ple també ha substanciat les nou interpel·lacions als consellers incloses en l'ordre de la dia, sobre les actuacions en matèria d'habitatge arran de la Covid-19 (PSC-Units); el món local i la gestió de la pandèmia de Covid-19 (PSC-Units); el balanç i les perspectives per a l'autogovern després de l'estat d'alarma (JxCat); les prioritats polítiques del Departament de Salut i les reformes necessàries del sistema sanitari (CatECP); l'atenció de la salut mental (Cs); les noves mesures del pla de xoc en l'àmbit social (ERC); la repressió, els drets i les llibertats (ERC); la seguretat ciutadana als barris i municipis (Cs), i la política industrial (PPC).