Notícies

El Parlament estrena un nou espai web amb totes les polítiques de gènere que impulsa la institució

Dijous, 30 de maig de 2019. Palau del Parlament

El Parlament estrena un nou espai web amb totes les polítiques de gènere que impulsa la institució

Parlament de Catalunya. 2019

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

El Parlament estrena avui un nou espai web, "Parlament i gènere", que recollirà totes les iniciatives amb perspectiva de gènere que la institució impulsi. La informació d'aquest espai està organitzada en tres eixos: el Pla d'igualtat, el cicle "La igualtat efectiva de dones i homes, un repte de país" i el "Parlament de les dones".

La iniciativa s'emmarca en l'aposta del Parlament per impulsar polítiques d'igualtat com a motor de desenvolupament i progrés social. Pel president, Roger Torrent, "és important que les institucions s'impliquin en aconseguir una societat més justa i igualitària. La nostra responsabilitat és eliminar obstacles i oferir oportunitats, perquè sense les dones no podem avançar com a país".

El juny del 2018, la Mesa, a proposta de Torrent, i amb el suport de tots els grups parlamentaris, va aprovar l'elaboració del Pla d'igualtat del Parlament, amb l'objectiu de fer de la institució un espai inclusiu. Al llarg d'aquest any, la cambra, amb la consultora IQ, ha analitzat la situació de les dones i els homes a la institució, tant de les diputades i els diputats com del personal, com a punt de partida per treballar per una institució amb perspectiva de gènere, com ja fan altres parlaments europeus, com el britànic o l'escocès. El nou espai web recull tota aquesta informació i la feina del Grup de Treball en Equitat de Gènere, que fa el seguiment del desenvolupament del pla.

Així mateix, el nou espai també aglutinarà tota la informació del cicle de debats i reflexió "La igualtat efectiva de dones i homes, un repte de país", que es va iniciar l'onzena legislatura amb la presidència de Carme Forcadell. Els usuaris hi podran trobar tota la informació sobre els debats del cicle, i el material gràfic i les transcripcions de cada sessió.

El tercer bloc informatiu de l'espai està dedicat al "Parlament de les dones", un projecte de la cambra i el Consell Nacional de les Dones de Catalunya que amb un acte que es farà al juliol té per objectiu obrir l'hemicicle a les entitats feministes i a dones rellevants de la societat catalana perquè puguin debatre els reptes per assolir la plena igualtat. Es tracta d'una iniciativa que s'inspira en experiències similars d'altres parlaments, com els de Portugal, Sud-àfrica o Montenegro.