Notícies

La Mesa tramita el primer projecte de llei de la legislatura i quatre noves proposicions de llei

El Parlament destina a l'associació Ca la Dona la quantitat retinguda al personal que va fer vaga el 8 de març

Dimarts, 3 de juliol de 2018. Palau del Parlament

Reunió de la Mesa d'aquest matí

Parlament de Catalunya. 2018

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

La Mesa ha admès avui a tràmit el Projecte de llei de modificació del llibre quart del Codi civil de Catalunya per tal de garantir la igualtat de drets i la no discriminació de les persones amb discapacitat sensorial, el primer que presenta el Govern aquesta legislatura. El màxim òrgan rector de la cambra també ha tramitat en la reunió ordinària setmanal quatre proposicions de llei dels grups i un decret llei del Govern.

Les proposicions de llei admeses avui a tràmit són la de protecció integral dels alertadors en l'àmbit competencial de la Generalitat (JxCat, ERC, PSC-Units, CatECP i CUP), la de protecció d'oliveres monumentals (PSC-Units), la de supressió del Consell Comarcal del Barcelonès (JxCat i ERC) i la de memòria democràtica de Catalunya (PSC-Units). Amb aquestes, ja són més de vint les proposicions presentades pels grups aquesta legislatura.

(Podeu consultar totes les iniciatives legislatives clicant l'enllaç adjunt al final de la nota.)

El decret llei admès a tràmit és el 3/2018, del 26 de juny, de necessitats financeres del sector públic en pròrroga pressupostària.

La Mesa també ha tramitat la resta d'iniciatives presentades la darrera setmana, entre les quals totes les esmenes presentades pels grups a les mocions que el Ple té previst votar dijous. Els grups hi poden ara presentar transaccions fins demà a la tarda.

Ca la Dona
D'altra banda, la Mesa ha acordat destinar a l'associació Ca la Dona la quantitat total retinguda al personal que va exercir el dret de vaga el 8 de març, Dia de la Dona, que és de 5.335,04 euros. L'entitat va ser proposada pel Consell de Personal de la cambra després d'escoltar els treballadors que van fer la vaga.

L'Acord sobre les condicions de treball del personal del Parlament estableix que la cambra ha de destinar a fins humanitaris les retencions practicades al personal amb motiu d'una vaga.