Serveis per a la tasca informativa dels mitjans de comunicació.
Servei d'enviament automàtic de titulars de notícies i altres continguts per correu electrònic, RSS o podcast.
Sessions en directe i en diferit, actes institucionals, reportatges...
A través d'aquest espai podreu fer arribar al Parlament les vostres peticions de manera privada o pública.

Cicle 'La igualtat efectiva de dones i homes, un repte de país'

Informació facilitada per: Presidència del Parlament


foto cicle de la dona

El marc legal del nostre sistema democràtic reconeix i garanteix formalment la igualtat de drets de tota la ciutadania, sense distinció de gènere. Tanmateix, les dones del nostre país continuen sent objecte de discriminació en nombrosos àmbits i etapes de la seva vida. Prejudicis, estereotips i valors que perpetuen la situació de desigualtat de la dona.

El 2015 el Parlament va aprovar llei 17/2015, de 21 de juliol, d'igualtat efectiva de dones i homes té per objectiu establir i regular els mecanismes i els recursos per a fer efectiu el dret a la igualtat i a la no discriminació per raó de sexe. El cicle pretén acollir el debat entre membres de la societat civil, experts i representants de les diferents administracions catalanes per aprofundir en l'anàlisi monogràfic dels diferents àmbits sobre els que ha d'incidir aquesta llei.Sessió 9. Dones i economia: reptes i propostes

Parlament de Catalunya, 24 de maig de 2017
Hora: 18.00 h
Lloc: Palau del ParlamentSessió 8. Dones al món rural i marítim, motors de progrés

Sessió 7. Dona i TIC: experiències empresarials emergents

Sessió 6. La situació de la dona en l'àmbit de la justícia

La sisena sessió del cicle analitza el paper que juga la dona en l'àmbit de la justícia i en el món de la judicatura. De la mà de la jutgessa degana de Barcelona, Mercè Caso, el conseller de Justícia, Carles Mundó, i de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, s'ha fet un repàs històric a la presència de la dona en el món judicial, les desigualtats de gènere que pateix i els reptes que haurà d'afrontar en el futur per revertir aquesta situació.

Sessió 5. Dona i salut mental: impacte de les desigualtats socials

Coincidint amb el Dia Mundial de la Salut Mental la cinquena sessió del cicle "La igualtat efectiva de dones i homes, un repte de país" aborda la relació entre les desigualtats socials i econòmiques i la salut mental. La Dra. Judith Usall, psiquiatra del Parc Sanitari Sant Joan de Déu i coordinadora del Grup de Treball i Recerca en Dona i Salut Mental, del conseller de Salut, Toni Comín i de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, han animat a trencar tabús respecte la salut mental i han analitzat els factors que provoquen que l'impacte de les malalties mentals sigui més grans en dones que no en homes.

Sessió 4. Presència de les dones en l'àmbit de les STEM (ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques)

En aquesta quarta sessió s'analitza la desigualtat de la dona en el terreny de els STEM, les ciències, la tecnologia, l'enginyeria i les matemàtiques i el pes històric del masclisme en la investigació i la recerca científica. Per fer-ho comptem amb una taula formada per la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz: la professora del Departament de Ciències i Enginyeria Metal·lúrgica de la UPC i presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia, Núria Salan; la directora general de GSMA, Therese Jamma, i dues flamants estudiants universitàries, Sílvia Llaberia i Laura Pavón.

Sessió 3. La lluita contra el tràfic de dones: dificultats i reptes.

El tràfic de persones i la seva explotació laboral i sexual és una xacra que afecta a milers de persones arreu del món i un fenomen que afecta especialment a les dones més desemparades. En motiu del Dia Internacional contra el tràfic de persones la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i el conseller d'Interior, Jordi Jané, presideixen una taula de debat moderada per la periodista Fàtima Llambrich on el cap de l'Àrea Central de Crim Organitzat dels Mossos d'Esquadra, Antoni Rodríguez, i l'activista Rosa Cendón analitzen les dificultats i els reptes de la lluita contra el tràfic de dones i la seva posterior reinserció social.


Sessió 2. Dones i política institucional: els lideratges femenins.

La segona sessió del cicle "La igualtat efectiva de dones i homes, un repte de país" aborda els lideratges de la dona en la política catalana i com reacciona el conjunt de la societat davant d'aquests. La periodista Mònica Terribas ha conduït una taula de debat formada per la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs; la cap de l'oposició i presidenta del grup parlamentari de Ciutadans, Inés Arrimadas, i l'alcaldessa d'Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz.


Sessió 1. La complexa relació entre les dones i el treball: desigualtats i reptes

Aquesta sessió inaugural, que s'emmarca dins la celebració del primer de maig, s'ha centrat en el paper de la dona en el món del treball. La conferència i el posterior debat ha comptat amb la participació de les presidentes del Parlament Carme Forcadell i Núria de Gispert, la Consellera Dolors Bassa, la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Teresa Maria Pitarch; i la doctora en psicologia social, Sara Berbel.


Logo de Google Translate Aquesta eina facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Parlament no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.


Tecnologia de Traductor

Un cop seleccionat l'idioma de navegació obtindreu la traducció a l'idioma triat.

Aquesta eina facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Parlament no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.


Versions oficials de textos aprovats

Destacat de la pàgina de Twitter del Parlament de Catalunya
Destacat de la pàgina de Facebook del Parlament de Catalunya
Destacat del canal de Youtube del Parlament de Catalunya
Destacat del compte d'Instagram del Parlament de Catalunya
Descarregueu-vos les aplicacions gratuïtes per a dispositius mòbils

AGENDA

Avui a les 10:00h
Mesa del Parlament
Sessió ordinària
Aneu al Canal Parlament Avui a les 12:00h
Conferència de premsa de Fernando de Páramo (Cs) per valorar l'actualitat política
Aneu al Canal Parlament Avui a les 12:30h
Conferència de premsa de Xavier García Albiol (PPC) per valorar l'actualitat política
Aneu al Canal Parlament Avui a les 13:00h
Conferència de premsa de Miquel Iceta (PSC) per valorar l'actualitat política
Calendari de plens
Setmanes Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
Primera setmana31123456
Segona setmana78910111213
Tercera setmana14151617181920
Quarta setmana21222324252627
Cinquena setmana28293031123

En aquest calendari es mostren:

  • Sessions convocades

  • Sessions previstes

Diputats de la XI Legislatura

El Parlament a Twitter

Accés als butlletins oficials i als diaris de sessions, en format PDF.

El portal del Parlament està optimitzat per a les darreres versions de navegadors i per a una resolució mínima de pantalla de 1024 x 768.