Projecte educatiu en commemoració de les víctimes de l’Holocaust

Projecte educatiu en commemoració de les víctimes de l’Holocaust

Els centres educatius que participen en aquest projecte rebran l’ajuda i la col·laboració d’experts en l’Holocaust i treballaran amb entitats que representen col·lectius i comunitats de víctimes.

L’Holocaust és un dels fets més esfereïdors i deplorables que va perpetrar l’ésser humà fa, tan sols, setanta anys i escaig.

Amb el ferm propòsit que mai més no es produeixi res de semblant, els Serveis Educatius del Parlament de Catalunya, amb la col·laboració del Memorial Democràtic i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat, i amb la cooperació d’investigadors de les universitats catalanes experts en l’Holocaust, han dissenyat el «Projecte educatiu en commemoració de les víctimes de l’Holocaust», adreçat als alumnes de 4t d’ESO i de batxillerat. Hi participen sis centres educatius, cadascun dels quals aprofundeix en un dels sis col·lectius víctimes de l’Holocaust, per mitjà de les entitats que els representen.

El Departament d’Ensenyament i el Memorial Democràtic selecciona els sis centres que hi participen i el col·lectiu en què treballarà cada centre. Per a la selecció dels centres, es té en compte que siguin representatius de tot el territori de Catalunya i que hi hagi centres d’ensenyament públic i concertat.

L’objectiu del «Projecte educatiu en commemoració de les víctimes de l’Holocaust» és que els estudiants rebin el relat i la memòria dels fets terribles de l’Holocaust de la mà dels col·lectius que en van ser víctimes, els quals ara són transmissors d’aquesta memòria entre les generacions presents i futures, perquè prenguin consciència que aquests fets no es poden tornar a repetir mai més.

Noies parlant
Joves parlant al faristol

Projecte del curs 2022-2023

Projecte del curs 2019-2020

Logotip de l'aula parlament

Parlament de Catalunya. Departament de Relacions Institucionals. Aula Parlament.

Tel. 933 046 500 (ext. 3430). Fax 937 063 204.

Parc de la Ciutadella, s/n, 08003 Barcelona.

www.parlament.cat/aulaparlament 

A/e: aulaparlament@parlament.cat