Projecte educatiu en commemoració de les víctimes de l’Holocaust

Projecte educatiu en commemoració de les víctimes de l’Holocaust

Els centres educatius que participen en aquest projecte rebran l’ajuda i la col·laboració d’experts en l’Holocaust i treballaran amb entitats que representen col·lectius i comunitats de víctimes.

L’Holocaust és un dels fets més esfereïdors i deplorables que va perpetrar l’ésser humà fa, tan sols, setanta anys i escaig.

Amb el ferm propòsit que mai més no es produeixi res de semblant, els Serveis Educatius del Parlament de Catalunya, amb la col·laboració del Memorial Democràtic i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat, i amb la cooperació d’investigadors de les universitats catalanes experts en l’Holocaust, han dissenyat el «Projecte educatiu en commemoració de les víctimes de l’Holocaust», adreçat als alumnes de 4t d’ESO i de batxillerat. Hi participen sis centres educatius, cadascun dels quals aprofundeix en un dels sis col·lectius víctimes de l’Holocaust, per mitjà de les entitats que els representen.

El Departament d’Ensenyament i el Memorial Democràtic selecciona els sis centres que hi participen i el col·lectiu en què treballarà cada centre. Per a la selecció dels centres, es té en compte que siguin representatius de tot el territori de Catalunya i que hi hagi centres d’ensenyament públic i concertat.

L’objectiu del «Projecte educatiu en commemoració de les víctimes de l’Holocaust» és que els estudiants rebin el relat i la memòria dels fets terribles de l’Holocaust de la mà dels col·lectius que en van ser víctimes, els quals ara són transmissors d’aquesta memòria entre les generacions presents i futures, perquè prenguin consciència que aquests fets no es poden tornar a repetir mai més.

Noies parlant
Joves parlant al faristol
Logotip de l'aula parlament

Parlament de Catalunya. Departament de Relacions Institucionals. Aula Parlament.

Tel. 933 046 500 (ext. 3430). Fax 937 063 204.

Parc de la Ciutadella, s/n, 08003 Barcelona.

www.parlament.cat/aulaparlament 

A/e: aulaparlament@parlament.cat