Visita a la Segarra

4 de maig de 2022

La visita a la comarca de la Segarra la teníem preparada ja d’abans de la pandèmia, però es va haver d’endarrerir un parell de cops. Per fi la vàrem poder fer tan completa com era previst.

A la Paeria de Cervera ens va rebre el mateix paer, el Sr. Joan Santacana. Després de la benvinguda ens vàrem dirigir a visitar l’església de Santa Maria, on ens va rebre el rector, Mn. Xavier Romero, i vàrem conèixer la festa del Sant Misteri. La visita a la Universitat va ser guiada per un guia magnífic que ens va deixar embadalits amb les explicacions, però també amb la seva vitalitat i la seva memòria, amb noranta-dos anys complerts.

Al poble de Sant Ramon vàrem visitar el santuari del mateix nom, on rebérem les explicacions del prior, fra Francisco Marín.

Havent dinat vàrem emprendre el viatge cap a Guissona per culminar l’última etapa de la jornada. Al complex cooperatiu agrari de la corporació alimentària de Guissona ens va donar la benvinguda l’alcalde del municipi, el Sr. Jaume Ars. Acompanyats de directius i tècnics del grup BonÀrea, vàrem emprendre la visita a les immenses instal·lacions. Tots vàrem quedar molt impressionats i sorpresos de l’alt nivell tècnic i de seguretat alimentària en tots els processos.

Als despatxos de la direcció de l’empresa ens va rebre el president fundador de la corporació, el Sr. Jaume Alsina i Calvet, que de forma molt senzilla i entranyable ens va detallar la història d’aquesta empresa de més de seixanta anys, que no s’ha aturat mai de créixer. Hem de destacar la gran il·lusió i confiança que ens va inspirar en tot moment el Sr. Alsina tenint en compte que supera l’edat de vuitanta anys.