I. Sra. Elena Ribera i Garijo

Filiació

Fotografia de Elena Ribera i Garijo
Grup parlamentari:

Grup Parlamentari de Convergència i Unió. Membre. Alta: 17.12.2010. Baixa: 17.12.2012.

Membre de la legislatura:

X (2012-2015), IX (2010-2012), VIII (2006-2010), VII (2003-2006),

Càrrecs parlamentaris

Dades personals - biografia (Dades a tancament de legislatura)

Naixement i residència

Pont de Suert (Alta Ribagorça), 30 d'abril de 1958.


Formació i activitat professional

Llicenciada en dret per la Universitat de Barcelona. Estudis de doctorat a la Universitat de Barcelona. VIII Programa de lideratge en la gestió pública a l'IESE (2011-2012). Ha estat professora de dret civil a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona (1989-1992). Ha treballat com a advocada de la Universitat de Barcelona dels òrgans de govern i gerència (1990-1992). Cap de l'assessoria jurídica de la Universitat de Girona des del 1992 (actualment, en situació de serveis especials al Parlament). Professora agregada del màster de política i gestió pública de la Universitat Pompeu Fabra. Professora agregada a la Universitat Autònoma de Barcelona, en el postgrau sobre govern i gestió pública. Professora de cursos i postgraus en totes les universitats catalanes sobre gestió pública, legislació universitària, procediment administratiu i funció pública.


Trajectòria política i institucional

Militant d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) des del 1993. Membre de la Comissió Jurídica Assessora del comitè de govern fins al 2000. Presidenta de la Mesa del Congrés d'UDC (2000, 2002, 2004 i 2008). Consellera nacional d'UDC i de Convergència i Unió (CiU). Secretària de polítiques institucionals i socials del comitè executiu de la intercomarcal de Girona. Coordinadora dels càrrecs públics de la intercomarcal d'UDC. Membre del comitè executiu local de Girona. Membre del comitè executiu intercomarcal d'UDC. Secretària d'implantació del comitè executiu intercomarcal de Girona. Secretària de política local del comitè de govern d'UDC (2002-2003). Secretària d'immigració del comitè executiu intercomarcal de Girona d'UDC. Delegada territorial del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya (2000-2002). Directora general de mesures penals alternatives i de justícia juvenil. Coordinadora de la Secretaria de Serveis Penitenciaris del Departament de Justícia (2002-2003). Coordinadora del Programa de Reglamentació i Execució Penal de la Secretaria Sectorial d'Execució Penal del Departament de Justícia (2003). Com a diputada al Parlament de Catalunya, ha estat membre de les comissions de Benestar Social i Immigració; Justícia, Dret i Seguretat Ciutadana; Cooperació i Solidaritat; Síndic de Greuges; Economia i Pressupostos; Ensenyament; Infància; Interior, i de les comissions d'investigació dels focs d'Horta de Sant Joan, de la gestió en l'àmbit sanitari i les relacions entre el sector públic i les empreses i de la comissió d'estudi dels models de seguretat i ordre públic i de l'ús de material antiavalots en esdeveniments de masses. També he estat membre de la Diputació Permanent del Parlament de Catalunya. Ha estat vicepresidenta de la Comissió d'Economia (2003-2006), portaveu de CiU de la Comissió de Justícia, Dret i Seguretat Ciutadana (2006-2010), i portaveu adjunta del Grup Parlamentari de CiU en la IX legislatura (2010-2012).

Diputada de la VII, la VIII i la IX legislatures (2003-2012).


Activitat cívica i cultural

Ha col·laborat en l'organització de conferències i ha fet ponències en diversos congressos i jornades. Ha participat en diverses publicacions jurídiques, com ara Enciclopèdia Jurídica Civitas, Revista Jurídica de Catalunya i Anuari de Dret Civil, i en el llibre col·lectiu sobre immigració Opening the Door' Immigration and Integration in the European Union (Brussel·les, Centre for European Studies, 2012). Membre de Tribuna de Girona i de l'Associació Espanyola de Directius d'Empresa. Sòcia d'UNICEF. Sòcia del Grup Esportiu i Cultural de Girona (GEIG). Col·laboradora de l'emissora de ràdio Ona Pau Girona. Col·laboradora del Centre Bon Pastor de Girona, centre residencial d'acció educativa de menors tutelats per la Generalitat de Catalunya. Membre fundadora a Espanya i delegada representant per Catalunya de l'Associació Internacional sobre el Dret i la Política de l'Educació. Membre de l'Associació per a l'Estudi del Dret Universitari (Aedun).