I. Sra. Maria Rosell i Medall

Filiació

Fotografia de Maria Rosell i Medall
Llista Electoral:
Junts pel Sí 
Partit Polític:
Junts pel Sí 
Grup parlamentari:

Grup Parlamentari de Junts pel Sí. Membre. Alta: 28.01.2016, BOPC, 46. Baixa: 28.10.2017.

Càrrecs parlamentaris

Més informació

Dades personals - biografia (Dades a tancament de legislatura)

Naixement i residència

Nascuda a Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès) el 1959. Viu a Sant Sadurní d'Anoia.


Formació i activitat professional

Diplomada universitària en infermeria, llevadora i infermera pediàtrica. Postgrau de qualitat a l'atenció primària de salut. Postgrau de gestió i administració local. Ha exercit com a llevadora i coordinadora de llevadores al servei d'atenció a la salut sexual i reproductiva de l'Alt Penedès (en excedència forçosa per càrrec públic des del 2016). Ha treballat a l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès (en excedència forçosa per càrrec públic des del 1999).


Trajectòria política i institucional

Alcaldessa de Sant Sadurní d'Anoia des del 2014. Ha estat regidora de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia (1999-2011): de benestar social, salut, consum, igualtat i cooperació. Ha estat vicepresidenta del Consell Comarcal de l'Alt Penedès i presidenta del Consell d'Alcaldes de l'Alt Penedès (2011-2016). Forma part de la junta del Fons Català de Cooperació. Militant de Convergència Democràtica de Catalunya des de l'any 2005.


Activitat cívica i cultural

Ha participat activament en el teixit associatiu de Sant Sadurní d'Anoia: en les comissions de Reis i del barri del Raval, la Colla de Diablesses de Sant Sadurní, la Colla Sardanista Roselles d'Anoia, el Teatre Remor, la Coral Sant Sadurní, l'Associació Festa de la Fil·loxera i l'Associació de Dones. És membre d'entitats socials i culturals del país, com ara Òmnium Cultural. Membre de Llevadores APD Catalunya. Afiliada al sindicat d'infermeria SATSE.