H. Sr. Jordi Ciuraneta i Riu

Filiació

Fotografia de Jordi Ciuraneta i Riu
Llista Electoral:
Convergència i Unió 
Partit Polític:
Convergència i Unió 
Grup parlamentari:

Grup Parlamentari de Convergència i Unió. Membre. Alta: 16.12.2014, BOPC, 462. Baixa: 04.08.2015.

Càrrecs

Més informació

Dades personals - biografia (Dades a tancament de legislatura)

Naixement i residència

Sabadell (Vallès Occidental), 30 de maig de 1964.


Formació i activitat professional

Diplomat en administració i direcció d'empreses per ESADE. Completa la seva formació en l'àmbit de l'organització d'empreses cooperatives a OTALORA, Universitat de Mondragon.
Empresari agrari i ramader.


Trajectòria política i institucional

Va entrar a militar a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i a la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) l'any 1989. Ha estat tinent d'alcalde de l'Ajuntament de la Palma d'Ebre (1991-2007). Ha estat vicepresident del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre i diputat a la Diputació de Tarragona. Conseller nacional i secretari sectorial. Membre de l'executiva de CDC des del 2007. És secretari d'àmbit d'agricultura, ramaderia, medi rural i pesca. Membre del comitè local de Lleida, de l'executiva comarcal del Segrià i de l'executiva de la federació de Lleida. Ha estat assessor d'agricultura, ramaderia i pesca del president de la Generalitat (2011-2012) i director general de pesca (2012-2014).


Activitat cívica i cultural

President de Copaga (2000-2011). President del consell sectorial del porcí de la Confederació de Cooperatives Agràries d'Espanya (CCAE). Membre de la Confederació de Cooperatives i Sindicats Agraris de la Unió Europea (Copa-Cogeca). Assessor en matèria de porcí del consell consultiu de la la Direcció General d'Agricultura de la Unió Europea. Ha estat vicepresident i responsable de ramaderia de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) del 2000 al 2008. Membre del Fòrum de Participació Ciutadana del Consell Social de la Universitat de Lleida. Membre fundador de l'Organització Interprofessional Agroalimentària del Porcí de Capa Blanca (Interporc). Ha estat membre de l'Associació Espanyola de Municipis de l'Olivera (AEMO). Membre de l'Organització Iberoamericana de Productors de Porcí (OIPORC). Ha estat membre del comitè organitzador d'Expoaviga, Fira de Barcelona. Soci del Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre. Soci de la societat recreativa de la Palma d'Ebre.