Sra. Basha Changue Canalejo

Filiació

Fotografia de Basha Changue Canalejo
Llista Electoral:
Candidatura d'Unitat Popular - Un nou cicle per guanyar (CUP-G) 
Circumscripció:
Circumscripció electoral de Barcelona 
Partit Polític:
Candidatura d'Unitat Popular 
Grup parlamentari:

Grup Parlamentari de la Candidatura d'Unitat Popular - Un Nou Cicle per Guanyar. Membre. Alta: 16.03.2021, BOPC, 6.

Agenda d'avui

17:00h

Intergrup del Poble Gitano

Sessió ordinària

Sala de grups

(Aparició al web: 27/09/2023)

Càrrecs parlamentaris

Més informació

Activitat

Data d'actualització de les dades personals: 10.03.2021

 

Dades personals - contacte

Dades personals - biografia (Presentació: 10.03.2021)

Naixement i residència

Nascuda a Barcelona (Barcelonès) el 1984. Viu a Moià (Moianès).


Formació i activitat professional

Estudis de disseny d'interiors a l'Escola d'Art i Superior de Disseny Deià. Actualment estudia matèries d'integració social a l'Institut Obert de Catalunya. Ha cursat diversos estudis de formació no reglada dels àmbits social i de formació en feminismes negres, temàtica que continua aprofundint de forma autodidacta, a la Fundació Pere Tarrés. Amb diverses experiències laborals en l'atenció al públic i la gestió d'equips, des del 2020 és coordinadora d'equip i responsable dels serveis de formació d'Afrofem Koop, cooperativa de serveis de dones afrodescendents i organització social afrofeminista, i des del 2019, coordinadora de l'Assemblea Territorial de la Catalunya Central de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP).


Trajectòria política i institucional

Militant antiracista i afrofeminista, actualment milita a Comunitat Negra Africana i Afrodescendent a Catalunya (CNAACAT) i a la CUP. Membre des de la infantesa de diverses entitats sociopolítiques africanes i d'afrodescendents, com Riebapua i E'Waiso Ipola, i més recentment Afroféminas i Afrofem Koop. Actualment és coordinadora territorial de CNAACAT. Militant de la CUP des del 2018 a l'Assemblea Local de Moià i l'Assemblea Territorial de la Catalunya Central. Regidora de Capgirem Moià - CUP a l'Ajuntament de Moià (2019-2021).


Activitat cívica i cultural

Membre fundadora d'Afrofem Koop (2020). Presidenta de l'Associació Cultura de la Dona des del 2016. Directora de la revista Afroféminas (2019?2020). Ha fet conferències i formacions, entre d'altres, per al Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, la Mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual del Col·legi de Periodistes de Catalunya, la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat de Girona, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, els ajuntaments de Navàs, Torelló, Parets del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Palma, Múrcia i Lorca, Oxfam Intermón, Lafede.cat - Organitzacions per a la Justícia Global, Esplais Catalans, Joves d'Esquerra Verda o Barcelona en Comú. Articles publicats a Afrofem Koop, Afroféminas, El Diario, El Periódico i Nació Digital. Entrevistes, entre d'altres, per a Afrofem Koop, Negrxs, Afroféminas, Verne, Nació Digital, Catalunya Ràdio, El Salto, Públic, El Temps i Vilaweb.


Declaracions