I. Sra. Jordina Freixanet i Pardo

Filiació

Fotografia de Jordina Freixanet i Pardo
Llista Electoral:
Esquerra Republicana de Catalunya 
Circumscripció:
Circumscripció electoral de Lleida 
Partit Polític:
Esquerra Republicana de Catalunya 
Grup parlamentari:

Grup Parlamentari d'Esquerra Republicana. Membre. Alta: 22.03.2021, BOPC, 6.

Agenda d'avui

09:00h

Ple del Parlament

Ple del Parlament

Sessió ordinària

Saló de sessions

Emissió en directe

(Aparició al web: 29/09/2023)

Càrrecs parlamentaris

Més informació

Activitat

Data d'actualització de les dades personals: 06.04.2021

 

Dades personals - contacte

Dades personals - biografia (Presentació: 06.04.2021)

Naixement i residència

Nascuda a Lleida (Segrià) el 1983. Viu a Lleida.


Formació i activitat professional

Llicenciada en dret per la Universitat de Lleida (UdL) (2005). Postgrau en dret de la infància, protecció a la persona i adopció a la Universitat de Barcelona (UB) (2007). Postgrau en lideratge per a la gestió política i social a la Universitat Autònoma de Barcelona (2008). Postgrau en nul·litat, separació i divorci a la UB (2009). Màster en dret de família (2009). Diploma d'estudis avançats sobre dret civil de família a Catalunya per la UdL (2010). Diploma d'experta universitària en funció pública per la Universitat Nacional d'Educació a Distància (2012). El gener del 2007 es va incorporar per oposició lliure al Cos Superior de la Generalitat de Catalunya per treballar a la Direcció General de Salut Pública del Departament de Salut, en l'àmbit jurídic. Ha treballat en diversos llocs de comandament intermedi de la Generalitat, i actualment està en la situació administrativa de serveis especials a la Secció d'Autoritzacions, Explotació i Règim Sancionador del Servei Territorial de Carreteres de Lleida del Departament de Territori i Sostenibilitat, lloc de destinació definitiva. Advocada sense exercir de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Lleida.


Trajectòria política i institucional

Activista militant del socialisme catalanista des de l'entrada a la universitat, va iniciar la militància política el 2003 al Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i a la Joventut Socialista de Catalunya, de la qual fou primera secretària de la Federació de les Comarques de Lleida. Membre de la Comissió Executiva del PSC (2008-2014). Fundadora, juntament amb altres companys del PSC, de la plataforma municipalista Moviment Catalunya i del partit Moviment d'Esquerres (MES). Arran de la coalició entre Esquerra Republicana de Catalunya i MES a les eleccions municipals del maig del 2019 a Lleida, actualment és segona tinenta d'alcalde i regidora de Govern Obert i Qualitat Democràtica i Institucional de l'Ajuntament de Lleida i portaveu del Grup Municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya - Avancem ¬- Moviment d'Esquerres. El 2020 va deixar de militar a MES arran que el partit optés per presentar-se sota les sigles de Junts per Catalunya i es va incorporar com a independent a les llistes al Parlament de Catalunya.


Activitat cívica i cultural

Sòcia d'Òmnium Cultural i de diverses associacions cíviques, culturals, feministes i esportives, entre les quals l'Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida, el Centre Excursionista de Lleida, La Baula, de Lleida, i la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia. Afiliada a la Unió General de Treballadors.


Declaracions