Excm. Sr. Jaume Alonso-Cuevillas i Sayrol

Filiació

Fotografia de Jaume Alonso-Cuevillas i Sayrol
Llista Electoral:
Junts per Catalunya 
Circumscripció:
Circumscripció electoral de Barcelona 
Partit Polític:
Junts per Catalunya 
Grup parlamentari:

Grup Parlamentari de Junts per Catalunya. Membre. Alta: 15.03.2021, BOPC, 4.

Agenda d'avui

No s'han trobat esdeveniments per avui

Més esdeveniments

 

Càrrecs parlamentaris

Més informació

Activitat

Data d'actualització de les dades personals: 09.02.2023

 

Dades personals - contacte

Dades personals - biografia (Presentació: 09.02.2023)

Naixement i residència

Nascut a Barcelona (Barcelonès) el 1961. Viu a Barcelona.


Formació i activitat professional

Doctor en dret. Llicenciat en administració d'empreses. Catedràtic de dret processal de la Universitat de Barcelona. Advocat i economista. Degà de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (1997-2005). President del Consell de l'Advocacia Catalana (1999-2000). Conseller i vicepresident del Consell General de l'Advocacia Espanyola (1997-2005). President de la Federació de Col·legis d'Advocats d'Europa (2005-2007). Membre del Consell de Justícia de Catalunya (2002-2004). Acadèmic electe de la Reial Acadèmia de Doctors (des de 2005). Membre del Consell Rector de l'Observatori de Dret Privat de Catalunya. Expert jurídic de la Unió Europea (programa MEDA) en arbitratge internacional.


Trajectòria política i institucional

Afiliat a Junts per Catalunya. Com a diputat del Grup Parlamentari Plural al Congrés dels Diputats ha estat portaveu de la Comissió d'Economia i Empresa en la XIII legislatura, i portaveu de les comissions de Justícia, d'Afers Exteriors i de Reglament, vocal de la Comissió de l'Estatut dels Diputats i membre de la Comissió Constitucional en la XIII i la XIV legislatures.


Activitat cívica i cultural

Autor de nombroses publicacions sobre dret processal, dret concursal i organització de la justícia. Col·laborador habitual en diversos mitjans de comunicació, escrits i audiovisuals. Membre de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, del Col·legi d'Economistes de Catalunya, de l'Asociación de Profesores de Derecho Procesal de las Universidades Españolas, de l'Instituto Iberoamericano de Derecho Procesal i de la International Association of Procedural Law. Membre d'Òmnium Cultural, d'Assemblea Nacional Catalana, de Crida Nacional per la República i del Consell per la República. Premi Feixó i Carreras al millor treball de dret processal (ICAB, 1985). Premi del Ciutadà Europeu 2005. Premi Catalunya Professional 2007. Premi Europeu de l'Associació Italiana de Revistes Jurídiques pel llibre La prova del diritto straniero (2008). Primer Premi Ferran Termes, atorgat per la Sindicatura de Comptes de Catalunya i el Col·legi d'Economistes de Catalunya, entre d'altres, pel treball "Eficiencia y transparencia del sistema judicial español en el contexto europeo: Análisis comparativo y propuestas de mejora" (2015). Soci del Futbol Club Barcelona i del Club Natació Barcelona.


Declaracions