I. Sra. Raquel Sans Guerra

Filiació

Fotografia de Raquel Sans Guerra
Llista Electoral:
Esquerra Republicana de Catalunya 
Circumscripció:
Circumscripció electoral de Tarragona 
Partit Polític:
Esquerra Republicana de Catalunya 
Grup parlamentari:

Grup Parlamentari d'Esquerra Republicana. Membre. Alta: 22.03.2021, BOPC, 6.

Membre de la legislatura:

XIII-XIV (2021-actualitat), XII (2018-2020),

Agenda d'avui

09:00h

Ple del Parlament

Ple del Parlament

Sessió ordinària

Saló de sessions

Emissió en directe

(Aparició al web: 29/09/2023)

Càrrecs parlamentaris

Més informació

Activitat

Data d'actualització de les dades personals: 06.04.2021

 

Dades personals - contacte

Dades personals - biografia (Presentació: 06.04.2021)

Naixement i residència

Nascuda a Valls (Alt Camp) el 1980. Viu a Tarragona (Tarragonès).


Formació i activitat professional

Llicenciada en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona. Postgrau en periodisme sociolaboral a la Universitat Autònoma de Barcelona. Màster en formació de professorat de secundària especialitzat en llengua i literatura espanyola. Ha treballat en diversos mitjans de comunicació, en els àmbits local i nacional. Ha fet tasques de gestió cultural a l'Ajuntament de Tarragona. Professora associada de comunicació a la Universitat Rovira i Virgili.


Trajectòria política i institucional

Cap de gabinet de la delegació del Govern de la Generalitat al Camp de Tarragona (2016-2018). Des del 2019 forma part de la direcció d'Esquerra Republicana, on és vicesecretària general de Dones.


Activitat cívica i cultural

Interessos: castells, periodisme i feminisme. Castellera i vicepresidenta de la Colla Joves Xiquets de Valls. Ha dirigit el documental El somni de Pau Casals. 25 edicions del Concurs de Castells. Autora de diversos llibres de temàtica castellera, com ara El llibre més alt dels castells (2015) o Quarts de nou. Tot el que cal saber del món casteller (2014). Conjuntament amb la Universitat Rovira i Virgili, ha elaborat un estudi de gènere sobre el paper de les dones en el món dels castells. Membre del Col·legi de Periodistes, de la Junta del Centre d'Anàlisi i Prospectiva dels Castells i de la Comissió Assessora del Concurs de Castells. Premi Joan Ventura i Solé de Periodisme Casteller (2011). Premi Petxina Oberta del Col·legi de Periodistes de Tarragona (2017). Sòcia d'Òmnium Cultural.


Declaracions