Il·lm. Sr. Antoni Morral i Berenguer

Filiació

Fotografia de Antoni Morral i Berenguer
Llista Electoral:
Junts per Catalunya 
Partit Polític:
Junts per Catalunya 
Grup parlamentari:

Grup Parlamentari de Junts per Catalunya. Membre. Alta: 30.01.2018, BOPC, 8. Baixa: 22.12.2020.

Càrrecs parlamentaris

Més informació

Dades personals - biografia (Dades a tancament de legislatura)

Naixement i residència

Nascut a Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental) el 1957. Viu a Cerdanyola del Vallès.


Formació i activitat professional

Mestre i gestor cultural de formació. Activista social i polític. En el terreny professional ha treballat en la docència. En l'àmbit de la gestió cultural ha treballat a la regidoria de cultura de l'Ajuntament de Sabadell i a la secció de projectes estratègics del gabinet d'alcaldia.


Trajectòria política i institucional

Va militar al Moviment Nacionalistes d'Esquerra. Es va incorporar a la direcció nacional de l'Entesa dels Nacionalistes d'Esquerra (ENE) i va participar en les negociacions amb el PSUC per a la constitució d'Iniciativa per Catalunya Verds (ICV). Ha format part de diverses direccions nacionals d'ICV, amb responsabilitats en els àmbits de medi ambient i de fet nacional, i també en la creació de Compromís per a la Independència d'ICV. Ha estat regidor de medi ambient de l'Ajuntament de Cerdanyola. Ha estat diputat president de l'àrea de medi ambient de la Diputació de Barcelona. Ha estat portaveu del grup d'ICV de la Diputació de Barcelona. Alcalde de Cerdanyola del Vallès (2003-2009). Des de la presidència de l'àrea de medi ambient de la Diputació de Barcelona, va impulsar la creació de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, el programa Agendes Locals 21, les auditories ambientals municipals i la definició del pla d'indicadors ambientals locals.


Activitat cívica i cultural

Ha participat en la fundació de diverses entitats culturals a Cerdanyola del Vallès, com ara l'Agrupació Sardanista, l'Associació Diables de Cerdanyola, l'Associació Cerdanyola-Debat i l'Esplai MIJAC (Moviment Infantil i Juvenil d'Acció Cristiana). Ha participat en el Congrés de Cultura Catalana com a coordinador de l'àmbit de cultura popular de Cerdanyola del Vallès. Ha participat en la fundació de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), de la qual ha estat membre del secretariat i secretari de l'associació. Membre de la junta de l'Associació Acord d'Esquerres per la República Catalana. Membre del col·lectiu Exigents, associació organitzadora del Congrés Catalunya Futur.