I. Sr. Josep Costa i Rosselló

Filiació

Fotografia de Josep Costa i Rosselló
Llista Electoral:
Junts per Catalunya 
Circumscripció:
Circumscripció electoral de Barcelona 
Partit Polític:
Independent 
Grup parlamentari:

Grup Parlamentari de Junts per Catalunya. Membre. Alta: 29.01.2018.

Agenda d'avui

No s'han trobat esdeveniments per avui

Més esdeveniments


Càrrecs parlamentaris

Més informació

Activitat

Data d'actualització de les dades personals: 11.06.2020

 

Dades personals - contacte

Dades personals - biografia (Actualització: 11.06.2020)

Naixement i residència

Nascut a Eivissa el 1976. Viu a Sant Adrià de Besòs (Barcelonès).


Formació i activitat professional

Llicenciat en dret per la Universitat Pompeu Fabra (UPF). DEA en ciències polítiques i socials per la UPF. Professor associat i investigador de l'àmbit de teoria política al Departament de Ciències Polítiques i Socials de la UPF. Lletrat funcionari del Consell Insular de Formentera. Lletrat funcionari de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. Ha exercit com a advocat durant catorze anys. Ha estat visiting researcher al Centre for Comparative Studies in Race and Ethnicity de la Universitat de Stanford (EUA), al Forum for Philosophy and Public Policy de la Queen's University (Canadà) i, breument, a la Universitat d'Edimburg (Escòcia). Ha participat en conferències, congressos i projectes de recerca. És autor de diversos articles sobre els reptes que comporta la diversitat cultural i nacional a les democràcies liberals.


Trajectòria política i institucional

Independent. Sempre ha observat, estudiat i practicat la política. Fins ara no havia estat mai elegit ni designat per ocupar cap càrrec públic. Independentista des dels quinze anys, als anys noranta va participar en la fundació de la secció eivissenca d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i les Joventuts d'Esquerra Republicana (JERC) i del Partit per la Independència. Ha col·laborat i fet actes amb tots els partits i entitats independentistes. Es va implicar en l'organització del referèndum d'autodeterminació de l'1 d'Octubre i posteriorment va començar la seva trajectòria política per defensar la construcció de la República Catalana.


Activitat cívica i cultural

Ha estat quasi sempre implicat en entitats culturals, juvenils, veïnals, polítiques o socials. Va estar vinculat a la Plataforma Antiautopistes d'Eivissa i a l'Associació Vuit d'Agost, entre altres. Escriu i publica articles des que era adolescent; ho ha fet a Vilaweb, El Nacional, Nació Digital, Ara o El Punt-Avui, entre altres. Ha publicat el llibre O secessió o secessió. La paradoxa espanyola davant l'independentisme (Acontravent - Fundació Irla, 2017). Va ajudar a fundar el Bloc d'Estudiants Independentistes a la Facultat de Dret de la UPF quan hi estudiava. Va ser president del Consell d'Estudiants de la Facultat de Dret i membre de la Comissió d'Estudiants de la UPF.


Declaracions de rendes, de béns, d'activitats i càrrecs i d'interessos econòmics