I. Sra. Beatriz Silva Gallardo

Filiació

Fotografia de Beatriz Silva Gallardo
Llista Electoral:
Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC-PSOE) 
Circumscripció:
Circumscripció electoral de Barcelona 
Partit Polític:
Independent 
Grup parlamentari:

Grup Parlamentari Socialistes i Units per Avançar. Membre. Alta: 23.01.2018.

Agenda d'avui

Dimecres, 2 de desembre de 2020

09:00h

 

Ple del Parlament

Sessió ordinària
Saló de sessions

Emissió en directe.

(Aparició al web: 27/11/2020)

Càrrecs parlamentaris

Més informació

Activitat

Data d'actualització de les dades personals: 26.03.2018

 

Dades personals - contacte

Dades personals - biografia (Presentació: 12.03.2018)

Naixement i residència

Nascuda a Santiago de Xile el 1969. Viu a Barcelona (Barcelonès).


Formació i activitat professional

Llicenciada en periodisme i informació social per la Universitat Catòlica de Xile. Llicenciada en estètica per la Universitat Catòlica de Xile. Estudis de doctorat en història de l'art a la Universitat Autònoma de Barcelona. Va ser corresponsal del diari xilè El Mercurio a Espanya i Londres (1995-2008), per al qual va cobrir l'arrest d'Augusto Pinochet a Londres el 1999. A Xile va treballar al diari El Mercurio i a la televisió nacional de Xile. Va col·laborar amb mitjans com ara Radio Cooperativa i la revista mexicana Visión. Des del 2008 ha compaginat el periodisme amb la comunicació institucional per a empreses i organitzacions com ara Infonomia, la Federació d'Entitats d'Atenció i Educació a la Infància i l'Adolescència (com a responsable de premsa) i la Universitat Oberta de Catalunya (com a encarregada de comunicació internacional) i per a mitjans com ara la televisió pública alemanya, SWR, el Canal Arte, Deutsche Welle; i mitjans espanyols i internacionals com ara la revista Caras i CTXT.


Trajectòria política i institucional

Ha estat militant del Partit Socialista Unificat de Catalunya Viu (PSUC Viu), el referent del Partit Comunista d'Espanya (PCE) a Catalunya.


Activitat cívica i cultural

Va ser fundadora de Federalistes d'Esquerres, plataforma de la qual és membre de la junta directiva, i activista dels drets de la infància i de les dones. És vicepresidenta del Moviment Democràtic de Dones a Catalunya i col·labora amb plataformes federalistes espanyoles i europees. Entre els projectes en què ha participat en els últims anys, hi ha el documental del Canal Arte sobre pobresa infantil La fabrique de pauvres / Gemachte Armut, la trilogia documental sobre els maies Die Mayaroute (SWR) i el documental Federal, d'Albert Solé.


Declaracions de rendes, de béns, d'activitats i càrrecs i d'interessos econòmics