I. Sra. Elisenda Alamany Gutiérrez

Filiació

Fotografia de Elisenda Alamany Gutiérrez
Llista Electoral:
Catalunya en Comú - Podem 
Partit Polític:
Catalunya en Comú - Podem 
Grup parlamentari:

Diputats no adscrits. Membre. Alta: 25.02.2019, BOPC, 273. Baixa: 02.04.2019, BOPC, 306.

Grup Parlamentari de Catalunya en Comú Podem. Portaveu. Alta: 18.01.2018, BOPC, 4. Baixa: 30.10.2018, BOPC, 194. Membre. Alta: 30.10.2018. Baixa: 25.02.2019.

Càrrecs parlamentaris

Més informació

Dades personals - biografia (Dades a tancament de legislatura)

Naixement i residència

Nascuda a Sabadell (Vallès Occidental) el 1983. Viu a Sabadell.


Formació i activitat professional

Llicenciada en filologia catalana. Professora de secundària i batxillerat. Especialitzada en gestió de la diversitat lingüística i cultural per la Universitat Oberta de Catalunya. Ha treballat, principalment, en l'ensenyament públic. També ha treballat en escoles internacionals (a la Xina i a Catalunya, amb el programa IB), en l'ensenyament de català per a estrangers a la Universitat Pompeu Fabra i en l'ensenyament per a adults a Òmnium Cultural i el Consorci per a la Normalització Lingüística.


Trajectòria política i institucional

Va estar implicada en la Plataforma Antifeixista. Va impulsar l'agrupació d'electors L'Altraveu per Castellar (2007) i la candidatura Decidim Castellar (2015), una confluència de L'Altraveu per Castellar, Procés Constituent, EuiA i Podem que, al seu torn, forma part de les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV). Va ser regidora a l'oposició de l'Ajuntament de Castellar del Vallès, on va ser vocal de la comissió de finances i de serveis municipals, i de la comissió social.


Activitat cívica i cultural

Va col·laborar en el programa esportiu El Marcador i els serveis informatius de Ràdio Castellar (2001-2005). Vinculada a l'Assemblea de Joves de Castellar del Vallès, va col·laborar amb la coordinadora local d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL). Va coeditar, amb Gemma Ubasart i Marc Serrà, el llibre Construint municipi des dels moviments socials (2010), amb reflexions sobre l'expressió democràtica municipalista articulada per les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV), les Candidatures d'Unitat Popular (CUP) i diverses iniciatives veïnals.