I. Sra. Aurora Madaula i Giménez

Filiació

Fotografia de Aurora Madaula i Giménez
Llista Electoral:
Junts per Catalunya 
Circumscripció:
Circumscripció electoral de Barcelona 
Partit Polític:
Junts per Catalunya 
Grup parlamentari:

Grup Parlamentari de Junts per Catalunya. Membre. Alta: 15.03.2021, BOPC, 4.

Membre de la legislatura:

XIII-XIV (2021-actualitat), XII (2018-2020),

Agenda d'avui

09:00h

Ple del Parlament

Ple del Parlament

Sessió ordinària

Saló de sessions

Emissió en directe

(Aparició al web: 29/09/2023)

Càrrecs parlamentaris

Més informació

Activitat

Data d'actualització de les dades personals: 09.02.2023

 

Dades personals - contacte

Dades personals - biografia (Presentació: 09.02.2023)

Naixement i residència

Nascuda a Mollet del Vallès (Vallès Oriental) el 1978. Viu a Sabadell (Vallès Occidental).


Formació i activitat professional

Llicenciada en història i màster en estudis històrics per la Universitat de Barcelona. Doctora en història contemporània per la mateixa universitat. Professora d'història i d'anglès a secundària en diferents centres d'ensenyament, des del 2006, a Catalunya i als Estats Units. Coneixements avançats de basc. Membre del Grup de Recerca en Estudis Nacionals i Polítiques Culturals (GRENPoC) de la Càtedra Josep Termes de la Universitat de Barcelona i del Grup de Recerca en Estats, Nacions i Sobiranies (GRENS) de la Universitat Pompeu Fabra. Ha participat en diversos congressos i conferències, especialment sobre l'estudi del nacionalisme basc i l'exili. Ha fet estades de recerca a la Universitat del País Basc, la Universitat de Nevada i la Universitat de Boston, i també als arxius de la Fundació Sabino Arana, la Fundació Benedictina de Lazkao, el Centre d'Estudis Bascos de la Universitat de Nevada i els Arxius Nacionals del College Park a Maryland.


Trajectòria política i institucional

Membre del Consell de Govern del Consell per la República. Membre de la direcció nacional de Junts per Catalunya, s'ocupa de la Secretaria de Feminismes i Noves Formes de Participació Ciutadana. Està afiliada als sindicats Intersindical-CSC i USTEC-STEs.


Activitat cívica i cultural

Coautora del llibre Pàtria i progrés. La Mancomunitat de Catalunya (1914-1924) (2014). Autora de diversos articles acadèmics sobre el nacionalisme, l'exili i el conflicte polític basc. Ha rebut la borsa d'estudi de l'Eusko-Ikaskuntza (Societat d'Estudis Bascos) - Institut d'Estudis Catalans (2016) per al projecte "El reconeixement internacional del nacionalisme basc" i la beca de recerca del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (2012), en l'àmbit del pensament i la recerca, per al projecte "L'apropiació política i nacional de la memòria històrica". És sòcia de l'Ateneu Barcelonès, del Club Natació Sabadell i d'altres entitats esportives, especialment per la seva afició als esports de muntanya.


Declaracions