Sr. Sergi Saladié Gil

Filiació

Fotografia de Sergi Saladié Gil
Llista Electoral:
Candidatura d'Unitat Popular - Crida Constituent 
Partit Polític:
Candidatura d'Unitat Popular - Crida Constituent 
Grup parlamentari:

Grup Parlamentari de la Candidatura d'Unitat Popular - Crida Constituent. Membre. Alta: 26.10.2015, BOPC, 3. Baixa: 28.10.2017.

Càrrecs parlamentaris

Més informació

Dades personals - biografia (Dades a tancament de legislatura)

Naixement i residència

Nascut a Vandellòs (Baix Camp) el 1974. Viu a Vandellòs.


Formació i activitat professional

Llicenciat en geografia per la Universitat Rovira i Virgili (1998). Postgrau en arquitectura del paisatge a la Universitat Politècnica de Catalunya (2000). Màster en estudis territorials i urbanístics a l'Escola d'Administració Pública de Catalunya, la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat Pompeu Fabra (2003). Diploma d'estudis avançats (DEA) al Departament de Geografia Física i Anàlisi Geogràfica Regional de la Universitat de Barcelona (2001). Diploma de tècnic urbanista a l'Escola d'Administració Pública de Catalunya i l'Associació Espanyola de Tècnics Urbanistes (2003). Doctor en geografia per la Universitat Rovira i Virgili (2016).
Treballa en l'àmbit de l'ensenyament universitari, des del 2004, com a professor associat al Departament de Geografia de la Universitat Rovira i Virgili i com a professional autònom fent estudis i projectes en els camps de l'energia o el paisatge. Entre les tasques de recerca i de transferència de coneixement, destaquen la coordinació dels catàlegs de paisatge del Camp de Tarragona (2006) i de les Terres de l'Ebre (2009), i la col·laboració amb l'Observatori del paisatge de Catalunya. Entre les activitats professionals com a autònom, destaca l'elaboració del Pla de paisatge de Cervera (2015) o l'assessorament amb relació al paisatge per als projectes del Centre d'Interpretació de Gandesa (2011) i la candidatura de les Terres de l'Ebre com a Reserva de la Biosfera (2010). Entre el 2003 i el 2004 va treballar per a la Diputació de Barcelona, en tasques relacionades amb el recull documental sobre planejament territorial a Catalunya, i per a la Societat Catalana d'Ordenació del Territori, en l'elaboració de l'Anuari Territorial de Catalunya.


Trajectòria política i institucional

Col·labora en diversos moviments en defensa del territori, especialment a les comarques meridionals del Principat, relacionats amb l'energia, el paisatge i el territori.


Activitat cívica i cultural

Autor dels llibres Impacte econòmic de les centrals eòliques en els pressupostos municipals a Catalunya. Estudi comparatiu (2014) i Els paisatges de l'Alt Camp (2014), i també de diversos articles publicats en revistes o obres de divulgació científica en el camp de l'energia eòlica, el sistema elèctric o el paisatge. Pertany a diverses associacions de Vandellòs, com ara l'Agrupació de Defensa Forestal, el Centre d'Estudis de la Vall o la colla de diables local. Membre de la Societat Catalana de Geografia, de la Societat Catalana d'Ordenació del Territori i del Col·legi de Geògrafs.