I. Sr. Joan Carles Gallego i Herrera

Filiació

Fotografia de Joan Carles Gallego i Herrera
Llista Electoral:
En Comú Podem - Podem en Comú 
Circumscripció:
Circumscripció electoral de Barcelona 
Partit Polític:
Catalunya en Comú 
Grup parlamentari:

Grup Parlamentari d'En Comú Podem. Membre. Alta: 15.03.2021, BOPC, 4.

Agenda d'avui

No s'han trobat esdeveniments per avui

Més esdeveniments

 

Càrrecs parlamentaris

Més informació

Activitat

Data d'actualització de les dades personals: 03.03.2021

 

Dades personals - contacte

Dades personals - biografia (Presentació: 03.03.2021)

Naixement i residència

Nascut a Barcelona (Barcelonès) el 1954.


Formació i activitat professional

Llicenciat en ciències econòmiques i empresarials per la Universitat de Barcelona (1976). Professor d'ensenyament secundari en condició de catedràtic. Postgrau de direcció de centres públics a la Universitat Autònoma de Barcelona. Responsable de formació de professorat de formació professional a l'Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat Politècnica de Catalunya (1983-1985). Secretari de l'Institut la Pineda, de Badalona (1981-1983), i de l'Institut Badalona VII (1988-1990). Director de l'Institut la Pineda (1985-1987).


Trajectòria política i institucional

Militant del Partit dels Socialistes de Catalunya, ha estat conseller de districte a Sabadell, responsable de Relacions Internacionals i primer secretari de la Joventut Socialista de Catalunya, membre actiu de diverses campanyes electorals, primer secretari de l'Agrupació de Sabadell i secretari de Treball de la Comissió Executiva. Afiliat a Bandera Roja, el Partit Socialista Unificat de Catalunya, de què va ser membre del Comitè Central, d'Iniciativa per Catalunya - Verds, de què va ser membre del Consell Nacional, i de Catalunya en Comú. Afiliat a Comissions Obreres de Catalunya - Comissió Obrera Nacional de Catalunya (1976), n'ha estat responsable de Política Educativa (1990-1992), secretari general de la Federació d'Ensenyament (1992-2000), coordinador de l'Àrea Pública (2000-2008), secretari d'Ocupació i Formació per a l'Ocupació (2002-2004), secretari de Finances (2004-2008), secretari general (2008-2017) i director de l'Aula Treball i Societat. Ha estat portaveu de les comissions de Joventut, de Política Digital, d'Administració Pública, de Treball i d'Estudi del Sector de l'Automoció del Parlament de Catalunya. Ha estat membre del Consell Escolar de Catalunya, del Consell Català de Formació Professional, del Consell de Direcció del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya, del Consell Català de la Funció Pública, del Consell Rector de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya i del Consell Assessor d'Endesa, i president de la Comissió de Control del Pla de Pensions d'Ocupació de Promoció Conjunta de l'Àmbit de la Generalitat de Catalunya.


Activitat cívica i cultural

Autor d'articles especialitzats en administració educativa i gestió de centres docents, en economia de l'educació i en formació professional. Ha col·laborat en l'elaboració de materials didàctics per a batxillerat; en les obres Programación alternativa para elementos de economía (1980), Perspectivas económicas de la educación (1999) i Education reform in democratic Spain (1995), i, entre d'altres, en les revistes Cuadernos de Pedagogía, Guix, Perspectiva Escolar i Trabajadores de la Enseñanza. Entre d'altres, ha publicat articles d'opinió als diaris El País, Diari de Barcelona, Ara, Avui o El Diari del Treball. Soci de la Fundació Ferrer i Guàrdia, de SOS Racisme, de la Fundació Pau i Solidaritat i de la Fundació Cipriano García. Ha estat membre del Col·lectiu de Renovació de l'Ensenyament Secundari i de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica.


Declaracions