I. Sra. Alícia Romero Llano

Filiació

Fotografia de Alícia Romero Llano
Circumscripció:
Circumscripció electoral de Barcelona 
Grup parlamentari:

Grup Parlamentari Socialista. Membre. Alta: 26.10.2015, BOPC, 3. Baixa: 28.10.2017.

Membre de la legislatura:

XIII - XIV (2021-actualitat), XII (2018-2020), XI (2015-2017), X (2012-2015),

Càrrecs parlamentaris

Més informació

Dades personals - biografia (Dades a tancament de legislatura)

Naixement i residència

Nascuda a Caldes d'Estrac (Maresme) el 1976. Viu a Mataró (Maresme).


Formació i activitat professional

Llicenciada en dret per la Universitat Pompeu Fabra. Postgrau de dret local i urbanístic a l'Institut d'Educació Contínua de la Universitat Pompeu Fabra. Màster en gestió pública i governança a ESADE. Va estudiar solfeig, teoria de la música i piano al Conservatori de Música del Liceu de Barcelona, a través d'un centre adscrit de Mataró.
Va treballar al departament de recursos humans de Caixa Laietana (actual Bankia) (1996-1998). L'any 2011 va deixar la política local i es va dedicar a la gestió pública en diversos projectes de desenvolupament econòmic, entre els quals GlobaLleida, on va dirigir l'àrea d'emprenedoria i creixement empresarial.


Trajectòria política i institucional

Durant l'etapa universitària va ser membre d'associacions juvenils i estudiantils, i va formar part dels secretariats nacionals de l'Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) i la Joventut Socialista de Catalunya (JSC), i també del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC).
Afiliada al Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) des del 1996. Va participar en la vida política municipal i comarcal. Regidora de l'Ajuntament de Mataró (1999-2010), amb diverses responsabilitats (joventut, igualtat, esports i desenvolupament econòmic). Va presidir la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, gestora del parc científic del territori (2007-2011). És la responsable d'estratègia de comunicació del PSC del Maresme.
Diputada de la X legislatura (2012-2015).


Activitat cívica i cultural

Forma part de l'associació ESADE Alumni. És membre de la junta directiva del Club de Gestió Pública. Col·labora en activitats docents amb diverses universitats, en matèries relacionades amb el desenvolupament econòmic i la comunicació.