I. Sr. Ferran Pedret i Santos

Filiació

Fotografia de Ferran Pedret i Santos
Llista Electoral:
Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC-PSOE) 
Circumscripció:
Circumscripció electoral de Barcelona 
Partit Polític:
Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC-PSOE) 
Grup parlamentari:

Grup Parlamentari Socialistes i Units per Avançar. Membre. Alta: 15.03.2021, BOPC, 4.

Membre de la legislatura:

XIII-XIV (2021-actualitat), XII (2018-2020), XI (2015-2017), X (2012-2015),

Agenda d'avui

No s'han trobat esdeveniments per avui

Més esdeveniments

 

Càrrecs parlamentaris

Més informació

Activitat

Data d'actualització de les dades personals: 02.03.2021

 

Dades personals - contacte

Dades personals - biografia (Presentació: 02.03.2021)

Naixement i residència

Nascut a Barcelona (Barcelonès) el 1979. Viu a Barcelona.


Formació i activitat professional

Llicenciat en dret per la Universitat Autònoma de Barcelona. Postgrau en estrangeria a la Universitat de Barcelona. Màster de dret del treball i la seguretat social a l'Institut d'Educació Contínua de la Universitat Pompeu Fabra. Advocat. S'ha dedicat a l'exercici lliure de l'advocacia, especialment en l'àmbit del dret laboral i de l'estrangeria. També ha treballat, en règim interí, a l'Administració local, com a secretari general a l'Ajuntament de Cervelló i com a tècnic d'administració especial a l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia.


Trajectòria política i institucional

Afiliat a la Joventut Socialista de Catalunya (JSC) l'any 1993. Hi va desenvolupar diverses responsabilitats orgàniques (cap de retribuïda), entre les quals la de primer secretari de la JSC-l'Eixample i primer secretari de la JSC-Barcelona. Afiliat al Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) des del 1997. Hi ha desenvolupat diverses responsabilitats orgàniques (cap de retribuïda), entre les quals la de secretari d'organització del PSC-l'Eixample, adjunt a la secretaria d'organització del PSC-Barcelona, secretari d'acció política del PSC-Barcelona, vice-primer secretari del PSC-Barcelona, i secretari de moviments socials del PSC. És primer secretari del PSC-Barcelona. Durant la X legislatura del Parlament va ser portaveu del Grup Parlamentari Socialista a la Comissió de Justícia i Drets Humans, a la Comissió d'Interior, a la Comissió de Polítiques de Joventut i a l'Intergrup Parlamentari per la Pau i la Llibertat al Sàhara Occidental. Durant l'XI legislatura va ser el portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista, portaveu a la Comissió d'Afers Institucionals, a la Comissió d'Acció Exterior, Cooperació, Relacions Institucionals i Transparència, vicepresident de la Comissió de Justícia i membre de la Comissió del Reglament del Parlament. Ha estat també coordinador i portaveu a l'Intergrup per Palestina, i portaveu a l'Intergrup per la Pau i la Llibertat al Sàhara, a l'Intergrup per a la Protecció dels Refugiats a Catalunya, i a l'Intergrup pels Drets Col·lectius dels Pobles. També ha estat membre del Grup de Treball sobre la Protecció dels Refugiats a Catalunya, del Grup de Treball sobre el Règim d'Aïllament dels Departaments Especials de Règim Tancat i del Grup de Treball sobre la Utilització per la Policia de Pistoles Elèctriques. Durant la XII legislatura va ser portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista, portaveu a la Comissió d'Afers Institucionals, a la Comissió d'Acció Exterior, Cooperació, Relacions Institucionals i Transparència. Va ser també coordinador i portaveu a l'Intergrup per Palestina i portaveu a l'Intergrup per la Pau i la Llibertat al Sàhara, entre altres.


Activitat cívica i cultural

És autor de Quan succeeix l'inesperat. El 15M i l'esquerra (2011), Nosaltres, els federalistes. Catalunya a la cruïlla (2012) i Sortir de l'atzucac. Reflexions des del socialisme (2016). Col·legiat de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona, actualment com a no exercent. Afiliat al sindicat Unió General de Treballadors (UGT), i antic afiliat a l'Avalot-Joves de la UGT de Catalunya. Va ser membre de l'Associació de Joves Estudiants de Catalunya. Soci de l'Associació Catalana de Juristes Demòcrates, d'Amnistia Internacional, d'Alianza por la Solidaridad, d'Amunt!-Acció per la Justícia Social, d'Homes Igualitaris, de la Fundació Rafael Campalans, de l'Associació de Veïns i Veïnes de la Dreta de l'Eixample, de l'Ateneu Roig de Gràcia, de l'Ateneu Popular Cerdà i de l'associació Memòria Socialista. Va ser soci de l'Associació per a la Cooperació al Sud (Acsur) - Las Segovias fins que es va dissoldre.


Declaracions