I. Sr. Xavier Cima Ruiz

Filiació

Fotografia de Xavier Cima Ruiz
Grup parlamentari:

Grup Parlamentari de Convergència i Unió. Membre. Alta: 02.04.2013, BOPC, 54. Baixa: 04.08.2015.

Càrrecs parlamentaris

Més informació

Dades personals - biografia (Dades a tancament de legislatura)

Naixement i residència

Vic (Osona), 23 de desembre de 1977.


Formació i activitat professional

Cursa el grau d'administració i direcció d'empreses a la Universitat Oberta de Catalunya.
Ha treballat com a adjunt al director d'obra de diversos projectes d'obra civil en l'àmbit viari i ferroviari (2002-2013). És president del consell d'administració de la Societat Municipal d'Aigües i Serveis de Ripoll, SA.


Trajectòria política i institucional

Ha militat a la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) (1999-2007). Militant de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) des del 2004. Ha estat delegat local de la JNC de Ripoll i des de l'any 2008 és el president comarcal de CDC al Ripollès. Conseller nacional de CDC des del 2004.
Tinent d'alcalde i cap d'àrea de serveis al territori i sostenibilitat de l'Ajuntament de Ripoll.
Ha estat conseller comarcal i vicepresident d'hisenda, règim interior i SAT del Consell Comarcal del Ripollès, i vicepresident del Consorci de Recaptació Ripollès-Cerdanya. També ha format part de la comissió executiva i la junta general del Consorci Ripollès Desenvolupament, del qual era el tresorer.


Activitat cívica i cultural

Col·labora com a tertulià al programa «Magazín» de Televisió del Ripollès. És soci del Cercle Català de Negocis, de l'Associació Independent de Joves Empresaris del Ripollès i de l'ONG Sonrisas de Bombay. És soci del Club Excursionista de Ripoll.