I. Sr. Oriol Amat i Salas

Filiació

Fotografia de Oriol Amat i Salas
Grup parlamentari:

Grup Parlamentari de Junts pel Sí. Membre. Alta: 26.10.2015, BOPC, 3. Baixa: 28.10.2017.

Càrrecs parlamentaris

Més informació

Dades personals - biografia (Dades a tancament de legislatura)

Naixement i residència

Nascut a Barcelona (Barcelonès) el 1957. Viu a Barcelona.


Formació i activitat professional

Llicenciat en administració i direcció d'empreses i MBA per ESADE (1979). Llicenciat en ciències econòmiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (1985). Doctor en ciències econòmiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (1991). International Teachers Programme a la Stockholm School of Economics (1982). Estudis de postgrau a la Universitat de Califòrnia (Los Angeles).
És catedràtic d'universitat de la Universitat Pompeu Fabra. Ha estat conseller de la Comissió Nacional del Mercat de Valors i membre del Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement de Catalunya. A la Universitat Pompeu Fabra ha estat professor, director del Centre per a la Qualitat i la Innovació Docent, director del Departament d'Economia i Empresa i vicerector d'Economia i Sistemes d'Informació. Ha estat president de l'European Case Committee (Brussel·les). Va ser professor de la Universitat Autònoma de Barcelona i d'EADA Business School, i auditor a Arthur Andersen.


Trajectòria política i institucional

Ha publicat diversos llibres de finances, comptabilitat i direcció d'empreses, que han estat traduïts a diversos idiomes. Ha publicat treballs en revistes acadèmiques i professionals en el camp de l'administració d'empreses, la comptabilitat i l'anàlisi financera. Ha assistit com a ponent a congressos. Director de la Revista de Comptabilitat i Direcció i sotsdirector de la Revista Iberoamericana de Contabilidad de Gestión. Membre del consell de diverses revistes acadèmiques nacionals i internacionals. Col·laborador en la premsa i altres mitjans de comunicació, habitualment en L'Econòmic, El Punt Avui, Ara, La Vanguardia i Via Empresa. President de l'Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció. Acadèmic numerari de la Reial Acadèmia Europea de Doctors. Ha estat president del Registre d'Economistes Comptables del Consell General d'Economistes d'Espanya, president del Registre d'Experts Comptables del Consell General d'Economistes i l'Institut de Censors Jurats de Comptes, membre de la Junta del Col·legi d'Economistes de Catalunya i vicepresident de l'Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció.