Excm. Sr. Josep M. Vila d'Abadal i Serra

Filiació

Fotografia de Josep M. Vila d'Abadal i Serra
Grup parlamentari:

Grup Parlamentari de Convergència i Unió. Membre. Alta: 17.12.2010. Baixa: 02.10.2012.

Càrrecs parlamentaris

Dades personals - biografia (Dades a tancament de legislatura)

Formació i activitat professional

Enginyer tècnic agrícola.
És empresari agroforestal.
Ha estat president del Centre de la Propietat Forestal i president del Consorci Forestal de Catalunya. És membre del Consell de Protecció de la Natura, president de l'àrea de defensa forestal de Santa Eulàlia i Les Guilleries, president de la Confederació d'Organitzacions de Silvicultors d'Espanya (COSE) i vicepresident de la Unió de Silvicultors del Sud d'Europa (USSE).


Trajectòria política i institucional

És militant d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) des de l'any 1986 i ha exercit els càrrecs de secretari d'acció territorial, secretari general adjunt, secretari de política agrària i secretari d'implantació del Comitè de Govern. Va ser membre de l'Executiva Nacional de la Federació fins al 2004. Actualment és membre del Comitè de Govern d'UDC.
És alcalde de Vic des del 2007. Va ser regidor d'Agricultura, Fires i Mercats, Jardineria i Medi Ambient de l'Ajuntament de Vic durant vuit anys, i conseller comarcal i president de l'Àrea de Medi Ambient d'Agricultura i Territori d'Osona durant quatre anys.
És vicepresident de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), i president de la Comissió de Medi Ambient de la mateixa entitat.
També ha estat president de l'àrea de defensa sanitària de Vic, i membre de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió.


Activitat cívica i cultural

Com a alcalde, exerceix també el càrrec de president de la fundació privada Hospital de la Santa Creu. És president de la Fundació Universitària Balmes, president de la Fundació Col·legi Sant Miquel, membre del Patronat de l'Associació Sant Tomàs, president de la Fundació Cultural Andreu Colomer, membre del Comitè local de la Creu Roja i representant de la Corporació de la fundació privada Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona.