Notícies

El debat general sobre la seguretat acaba amb l'aprovació de propostes de resolució del PSC-Units, ERC, JxCat, la CUP i ECP

Dijous, 9 de novembre de 2023. Palau del Parlament

El Ple durant la votació de les propostes de resolució presentades pels grups arran del debat

Parlament de Catalunya (Ramon Boadella). 2023

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

El debat general sobre la seguretat a Catalunya, sol·licitat pel PSC-Units, ha acabat aquesta tarda amb l'aprovació de diverses propostes de resolució, del PSC-Units, ERC, JxCat, la CUP i ECP. El Ple ha rebutjat íntegrament les presentades per Vox, Cs i el PPC.

En les propostes de resolució aprovades el Parlament manifesta el seu suport als Mossos d'Esquadra i al conjunt de les policies locals i dels cossos de seguretat de l'Estat; aposta per la cooperació entre cossos policials per augmentar l'eficàcia de les actuacions contra la criminalitat associada al terrorisme, al conreu de marihuana i a la ciberdelinqüència; demana que es lluiti contra les ocupacions delinqüencials d'habitatge, i aposta per polítiques de seguretat transversals a fi de detectar els casos de violència contra les dones, les persones LGBTI, la gent gran i els menors i els casos de racisme, xenofòbia i delictes d'odi i lluitar contra aquests fenòmens.

Les propostes també insten el Govern a convocar la Junta de Seguretat de Catalunya aquest any i proposen que els grups parlamentaris s'incorporin al Consell de Seguretat de Catalunya per permetre un treball conjunt que generi consensos en matèria de seguretat.

Del PSC-Units han estat aprovades íntegrament les propostes1, 3, 4 i 5, mentre que de la 2 han estat aprovats els punts 1, 2 i 4.

D'ERC han estat aprovades íntegrament les propostes 1, 2 i 3, i de la 4 n'han estat aprovats els punts 1, 2, 3 i 4, i de la 5, els punts 1, 2, 4 i 5.

Les cinc propostes presentades per JxCat han estat aprovades íntegrament.

De la CUP ha estat aprovada íntegrament la proposta 1, mentre que de la 4 han estat aprovats els punts 1 i 2, i de la 5, els punts 1, 4 i 5.

Finalment, d'ECP ha estat aprovada íntegrament la proposta 3; els punts 1 i 2 de la 1; els punts 1, 4 i 5 de la 2; els punts 2 i 4 de la 4, i els punts 2, 4 i 5 de la 5.

En el debat d'aquesta tarda han intervingut per presentar les propostes Sergio Macián (Vox), Núria Lozano (ECP), Xavier Pellicer (CUP), Matías Alonso (Cs), Judit Alcalá (PSC-Units), Lorena Roldán (PPC), Pau Morales (ERC) i Irene Negre (JxCat).