Notícies

Jornada de portes obertes al Palau del Parlament i actuacions de cultura popular davant la façana amb motiu de la Diada Nacional

Dijous, 7 de setembre de 2023. Palau del Parlament

Programa de la jornada festiva durant les portes obertes al Palau del Parlament

Parlament de Catalunya. 2023

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

El Parlament obrirà dilluns les portes als ciutadans amb motiu de la Diada Nacional, com és tradicional. El palau es podrà visitar de les onze del matí a les sis de la tarda. A més, fins a les dues del migdia els ciutadans podran gaudir de diverses mostres de folklore popular davant la façana. La presidenta, Anna Erra, intervindrà a quarts de dues en la jornada per donar la benvinguda institucional als participants.

A les onze arrencarà la mostra de cultura popular organitzada per l'Associació per a la Difusió del Folklore (Adifolk) amb una cercavila, i fins a les dues del migdia es podran veure les actuacions del Ball de Gitanes de Barberà del Vallès; la Mulassa de Falset; l'esbart Som Riu d'Or, de Sant Fruitós de Bages; els Gegants i Gegantets de Capellades, i la Colla Bastonera Les Romanes, el Ball de Panderos i el Ball de Pastorets de Barberà del Vallès. A quarts d'una es farà una primera ballada popular de sardanes davant la façana, i a continuació actuarà la Colla Gegantera de Caldes de Malavella, es farà una ballada amb les danses tradicionals de Moià i actuaran també l'Esbart Joventut Nostra - Sant Jordi i la Colla de Gegants, Bestiari i Grallers de Parets del Vallès.

A quarts de dues, la presidenta donarà la benvinguda institucional als participants en la jornada i, acompanyada del president d'Adifolk, Ivan Besora, convidarà els ciutadans a una ballada popular de sardanes.

Les actuacions acabaran amb un ball final de cloenda amb tots els grups participants, acompanyats per la banda de la Mulassa de Falset.

La visita al Parlament
Com ja és tradicional, els ciutadans podran visitar, de les onze del matí a les sis de la tarda, els espais més emblemàtics del Palau del Parlament, amb un recorregut que començarà a la planta baixa, al peu de l'escala d'honor, i els conduirà per les sales de passos perduts, el Saló dels Canelobres, l'hemicicle, el despatx d'audiències presidencial, les sales de comissions o la sala de rodes de premsa.

Enguany els ciutadans rebran un tríptic que els servirà de guia, amb explicacions sobre les característiques i l'ús de cadascun dels espais, informació que complementarà la dels plafons que hi haurà instal·lats al llarg del recorregut, que explicaran les funcions dels òrgans parlamentaris. El tríptic s'ha editat en català, castellà, aranès, anglès, francès, italià i alemany. A més, com cada any, els especialistes en visites de la cambra faran breus explicacions dels espais i atendran les consultes dels ciutadans.

Així mateix, els visitants podran veure l'exposició sobre els noranta anys del Parlament, que amb motiu de la diada s'ubicarà sota els porxos d'entrada al palau per fer més amena l'espera si hi ha cues.