Notícies

El Ple farà la setmana que ve el debat monogràfic sobre la situació de l'educació sol·licitat per JxCat

La cambra farà també el debat de totalitat de diverses proposicions de llei sobre les pensions dels expresidents de la Generalitat i del Parlament

Dimarts, 6 de juny de 2023. Palau del Parlament

Un moment de l'inici de la reunió de la Junta de Portaveus

Parlament de Catalunya. 2023

Vegeu la galeria d'imatges (3 imatge/s)

El ple de la setmana que ve començarà dimarts, 13 de juny, a les tres de la tarda amb el debat monogràfic sobre la situació de l'educació i el sistema educatiu, sol·licitat per JxCat, i acabarà dijous al vespre amb les votacions de les propostes de resolució que presentin els grups parlamentaris arran d'aquest debat, segons que han acordat avui la Mesa i la Junta de Portaveus.

L'ordre del dia del ple inclou també el debat de totalitat de les proposicions de llei del PSC-Units, ECP i Cs sobre les assignacions i les pensions per als expresidents de la Generalitat i del Parlament, la sessió de control al Govern i al president de la Generalitat, Pere Aragonès, dimecres a les nou del matí, les interpel·lacions dels grups als consellers i les mocions fruit de les interpel·lacions de la darrera sessió.

El debat monogràfic sobre l'educació començarà dimarts a la tarda amb una primera intervenció del grup de JxCat com a proposant del debat. Tot seguit, serà el torn del Govern, i a continuació intervindran els vuit grups parlamentaris. Acabat el debat, s'obrirà un termini perquè els grups presentin les seves propostes de resolució, que la cambra debatrà i votarà dijous al vespre.

El ple es reprendrà dimecres al matí amb la sessió de control, i a continuació la cambra farà el debat de totalitat de la Proposició de llei de modificació de la Llei 2/1988, sobre assignacions temporals i pensions als presidents del Parlament, en cessar, i als seus familiars (PSC-Units); de la Proposició de llei de modificació de la Llei 6/2003, del 22 d'abril, de l'estatut dels expresidents de la Generalitat (ECP); de la Proposició de llei de derogació de la Llei 2/1988, del 26 de febrer, sobre assignacions temporals i pensions als presidents del Parlament, en cessar, i als seus familiars, i de la Llei 6/2003, del 22 d'abril, de l'estatut dels expresidents de la Generalitat (Cs), i de la Proposició de llei de modificació de la Llei 13/2008, del 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern (Cs).

Totes quatre proposicions arriben al Ple amb una esmena a la totalitat de JxCat. Les iniciatives, que es tramiten pel procediment d'urgència extraordinària, es debatran conjuntament, però cada esmena es votarà per separat.

La Junta de Portaveus també ha acordat avui que no es faci el ple que era previst per a l'11, el 12 i el 13 de juliol, ja que aquells dies estarà en marxa la campanya per a les eleccions generals espanyoles del 23 de juliol. Per tant, un cop acabat el ple de la setmana que ve en quedaran dos més de previstos per a aquest període de sessions: el del 27, el 28 i el 29 de juny i el del 25, el 26 i el 27 de juliol.

D'altra banda, en la reunió de la Mesa prèvia a la conjunta amb la Junta de Portaveus, el màxim òrgan de govern de la cambra ha aprovat, entre altres punts i en aplicació de la directiva europea relativa a la figura dels alertadors, les normes reguladores del sistema intern d'informació del Parlament.