Notícies

La Mesa i la Junta de Portaveus acorden convocar un ple el 9 de juny per elegir el nou president o presidenta del Parlament en substitució de Laura Borràs

Dijous, 1 de juny de 2023. Palau del Parlament

Una imatge de la reunió de la Junta de Portaveus

Parlament de Catalunya (Jordi Garcia Monte). 2023

Vegeu la galeria d'imatges (2 imatge/s)

La Mesa i la Junta de Portaveus han acordat aquesta tarda convocar el Ple divendres de la setmana que ve, 9 de juny, a les dotze del migdia per elegir el nou president o presidenta de la cambra en substitució de Laura Borràs.

Un cop acabada la sessió plenària d'aquesta setmana, la Mesa s'ha reunit arran de la notificació de la interlocutòria del Tribunal Suprem que denega la petició del Parlament d'adopció de mesures cautelars per a la suspensió de l'eficàcia de l'acord de la Junta Electoral Central que deixa sense efecte la credencial de diputada de Laura Borràs. El màxim òrgan rector de la cambra ha pres nota de la interlocutòria i en data d'avui, 1 de juny, la presidenta Borràs perd l'acta de diputada.

En quedar, per tant, vacant la presidència de la cambra, la Mesa i la Junta de Portaveus han acordat convocar el Ple per elegir un nou president. L'ordre del dia de la sessió tindrà aquest únic punt.