Notícies

El Ple aprova la moció d'ERC que reprova la ministra de Transports per la gestió de Renfe i Adif a Catalunya

També aprova sis mocions més, sobre les urbanitzacions amb dèficits urbanístics, el personal de Justícia, l'educació especial, el model turístic, la gestió de l'aigua al regadiu i la gestió de l'aigua com a bé públic

Dijous, 1 de juny de 2023. Palau del Parlament

Vista general d'un moment del ple d'aquest matí durant les votacions de mocions

Parlament de Catalunya (Jordi Garcia Monte). 2023

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

El Ple ha aprovat aquest matí la moció d'ERC sobre el transport ferroviari, que inclou, entre altres punts, la reprovació de la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, per la "constant ineficàcia en la gestió del servei de Renfe i Adif a Catalunya". La reprovació ha estat aprovada amb 71 vots a favor (ERC, JxCat, CUP i PPC), 38 en contra (PSC-Units, Cs i el diputat no adscrit) i 17 abstencions (Vox i ECP).

Al matí el Ple també ha aprovat les dues mocions del PSC-Units, sobre les urbanitzacions amb dèficits urbanístics i l'estat del personal de Justícia. En canvi, ha rebutjat la de Vox, sobre la protecció de la família i la infància.

A la tarda, la cambra ha aprovat totalment o parcialment quatre mocions més, sobre l'educació especial (Cs), el model turístic (ECP), la gestió de l'aigua al regadiu (JxCat) i la gestió de l'aigua com a bé públic (CUP).