Notícies

El Parlament homenatja el diputat d'ERC Antoni Flores, mort sobtadament la setmana passada

Dimecres, 31 de maig de 2023. Palau del Parlament

El Ple dempeus aplaudint en el moment que s'ha dipositat una rosa blanca a l'escó on seia Flores

Parlament de Catalunya (Jordi Garcia Monte). 2023

Vegeu la galeria d'imatges (8 imatge/s)

El Parlament ha homenatjat aquest matí a l'inici del ple el diputat d'ERC Antoni Flores, mort sobtadament el 22 de maig. La vicepresidenta primera en funcions de presidenta, Alba Vergés, ha obert la sessió recordant el diputat, i tot seguit ha donat la paraula al president del grup d'ERC, Josep Maria Jové. A continuació, la cambra ha guardat un minut de silenci. Abans, els diputats d'ERC havien col·locat una rosa blanca a l'escó que ocupava Flores, un gest que ha aplaudit dempeus tot l'hemicicle.

Jové ha definit Flores com "una bona persona, amb el Pirineu al cor i al cap", que "va fer de la discreció, la constància pencaire i la generositat una manera de ser", un diputat, ha continuat, de "poques paraules però d'encertar-les sempre", també un "amic de molts diputats i diputades" i una persona que va fer "de la perspectiva, l'experiència i l'arrelament a la terra la millor manera de seguir remant". El president del grup d'ERC també ha donat les gràcies a la resta de grups parlamentaris per les mostres de condol i per haver permès aquest homenatge, i ha remarcat que "aquesta allau de solidaritat només la poden aconseguir persones com l'Antoni".

Abans de començar la sessió, la diputada Raquel Sans ha entrat a l'hemicicle amb una rosa blanca que ha lliurat a les companyes d'escó de Flores, les quals l'han dipositada al lloc on seia. Tant els diputats d'ERC com els membres del Govern llueixen en aquesta sessió un llaç negre a la solapa en record de Flores.

Nascut a Tremp el 1963, Flores era diputat per la circumscripció de Lleida des del març del 2021. Enginyer tècnic industrial, era membre de les comissions d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Món Rural, de Peticions i de Salut, de la qual era secretari. També havia estat membre de la Comissió de Justícia, i a més de diputat era regidor i tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Tremp.